Luistervoorbeeld

Buitelkruid

SerieGrijpstra en De Gier deel 2
Auteur Janwillem van de Wetering
Spreker Ilari Hoevenaars
Speelduur 7u 11m 20s
€ 6,99

Beschrijving

Maria Van Buren, een callgirl, is vermoord op haar woonboot. Grijpstra en De Gier volgen een spoor van Amsterdam naar Curaçao en van daar naar Schiermonnikoog. In dit tweede deel van de reeks Grijpstra en De Gier gaat het duo echt samenwerken en krijgen de personages hun definitieve vorm. Ook schrijver Janwillem van de Wetering vindt hier zijn draai: personages die filosoferen over de onwerkelijkheid van onze wereld, en een onderzoek dat wordt gevoerd op basis van intuïtie en kleine, ogenschijnlijk banale dingetjes. Van de Wetering geeft een heel persoonlijke toets aan de typische politieroman.

Klassieke reeks politieromans rond Henk Grijpstra, Rinus de Gier en hun naamloze commissaris.

Janwillem van de Wetering (1931-2008) was een Nederlandse schrijver, zakenman en avonturier. Hij woonde achtereenvolgens in Zuid-Afrika, waar hij zich bezighield met vastgoedzaken, in Japan, waar hij anderhalf jaar verbleef in een zen-klooster in Kyoto, en in Londen, waar hij een tijdlang filosofie studeerde. Hij was vertegenwoordiger van chemische producten in Colombia, visnetverkoper in Peru, en nietsnut in Australië. In plaats van zijn militaire dienst ging hij als reservist bij de Nederlandse politie. Hij raakte gecharmeerd van het politieberoep en klom op tot de rang van sergeant en inspecteur. In 1975 verhuisde hij naar Maine en besloot zich full-time aan het schrijven te wijden. In 1984 werd hij bekroond met de Franse Grand prix de littérature policière. Hij is vooral bekend door de boeken van Grijpstra en De Gier.

Details

UitgeverSAGA Egmont
Publicatiedatum 20 december 2021
ISBN 9788728060520
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 7u 11m 20s
Bestandsgrootte 302 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Janwillem van de Wetering (1931-2008) was misdaadauteur. Hij schreef zowel in het Nederlands als het Engels. In Nederland verwierf hij vooral bekendheid met de serie rond het Amsterdamse politieduo Grijpstra & De Gier. Over zijn tijd in Japan en de VS schreef hij de Zentrilogie waarin zijn ervaringen in Zen-gemeenschappen zijn verwerkt. Van de Wetering overleed op 77-jarige leeftijd in het Amerikaanse Main.

Toon aanbod