Luistervoorbeeld

De gelaarsde kater

SerieGrijpstra en De Gier deel 3
Auteur Janwillem van de Wetering
Spreker Ilari Hoevenaars
Speelduur 7u 25m 29s
€ 6,99

Beschrijving

De moord op Tom Wernekink was het werk van een professional. Niemand minder dan een scherpschutter heeft het fatale schot gelost. Maar waarom? Wernekink was een saaie, introverte man, zonder enig belang. Hij bracht zijn dagen al tuinierend door. Als de politie wat dieper in zijn leven kijkt, blijkt dat hij al een tijdje verlangde naar de dood. Het enige wat echt in het oog springt, is Wernekinks vriendschap met "De Kat", een extravagant uitgedoste zonderling. Grijpstra, De Gier en de commissaris vragen zich af: is de kat de sleutel tot het raadsel, of een kleurrijk dwaalspoor? Van de Wetering heeft een slim en misleidend verhaal in elkaar gezet, waarin de personages ons eerst aantrekken en fascineren, en daarna afstoten. Zijn prachtige beschrijvingen en evocatie van Amsterdam krijg je er als bonus bovenop.

Klassieke reeks politieromans rond Henk Grijpstra, Rinus de Gier en hun naamloze commissaris.

Janwillem van de Wetering (1931-2008) was een Nederlandse schrijver, zakenman en avonturier. Hij woonde achtereenvolgens in Zuid-Afrika, waar hij zich bezighield met vastgoedzaken, in Japan, waar hij anderhalf jaar verbleef in een zen-klooster in Kyoto, en in Londen, waar hij een tijdlang filosofie studeerde. Hij was vertegenwoordiger van chemische producten in Colombia, visnetverkoper in Peru, en nietsnut in Australië. In plaats van zijn militaire dienst ging hij als reservist bij de Nederlandse politie. Hij raakte gecharmeerd van het politieberoep en klom op tot de rang van sergeant en inspecteur. In 1975 verhuisde hij naar Maine en besloot zich full-time aan het schrijven te wijden. In 1984 werd hij bekroond met de Franse Grand prix de littérature policière. Hij is vooral bekend door de boeken van Grijpstra en De Gier.

Details

UitgeverSAGA Egmont
Publicatiedatum 10 januari 2022
ISBN 9788728060537
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 7u 25m 29s
Bestandsgrootte 311 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Janwillem van de Wetering (1931-2008) was misdaadauteur. Hij schreef zowel in het Nederlands als het Engels. In Nederland verwierf hij vooral bekendheid met de serie rond het Amsterdamse politieduo Grijpstra & De Gier. Over zijn tijd in Japan en de VS schreef hij de Zentrilogie waarin zijn ervaringen in Zen-gemeenschappen zijn verwerkt. Van de Wetering overleed op 77-jarige leeftijd in het Amerikaanse Main.

Toon aanbod