Luistervoorbeeld

De dood van een marktkoopman

SerieGrijpstra en De Gier deel 4
Auteur Janwillem van de Wetering
Spreker Ilari Hoevenaars
Speelduur 7u 44m 36s
€ 7,99

Beschrijving

In maart en april 1975 werd de Nieuwmarktbuurt in Amsterdam opgeschrikt door onvervalste rellen. De oorzaak: plannen om delen van de wijk af te breken voor de aanleg van een tunnel. Janwillem Van de Wetering plaatst De dood van de koopman in die context. Tijdens de Nieuwmarktrellen wordt een alom geliefde marktkoopman vermoord in zijn huis. Moordwapen: verdwenen. Verdachten: geen. Grijpstra en De Gier gaan undercover op de Albert Cuyp. Er komt meer druk op het onderzoek als er een tweede slachtoffer valt: een charmante oude dame die vroeger een mannelijke politieagent was. Prostitutie, een travestiet en een jaloerse kat maken van "De dood van de marktkoopman" opnieuw een kleurrijke "Grijpstra en De Gier". Aan het slot is er liefde... en een spectaculaire ontknoping.

Klassieke reeks politieromans rond Henk Grijpstra, Rinus de Gier en hun naamloze commissaris.

Janwillem van de Wetering (1931-2008) was een Nederlandse schrijver, zakenman en avonturier. Hij woonde achtereenvolgens in Zuid-Afrika, waar hij zich bezighield met vastgoedzaken, in Japan, waar hij anderhalf jaar verbleef in een zen-klooster in Kyoto, en in Londen, waar hij een tijdlang filosofie studeerde. Hij was vertegenwoordiger van chemische producten in Colombia, visnetverkoper in Peru, en nietsnut in Australië. In plaats van zijn militaire dienst ging hij als reservist bij de Nederlandse politie. Hij raakte gecharmeerd van het politieberoep en klom op tot de rang van sergeant en inspecteur. In 1975 verhuisde hij naar Maine en besloot zich full-time aan het schrijven te wijden. In 1984 werd hij bekroond met de Franse Grand prix de littérature policière. Hij is vooral bekend door de boeken van Grijpstra en De Gier.

Details

UitgeverSAGA Egmont
Publicatiedatum 3 februari 2022
ISBN 9788728060544
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 7u 44m 36s
Bestandsgrootte 325 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Janwillem van de Wetering (1931-2008) was misdaadauteur. Hij schreef zowel in het Nederlands als het Engels. In Nederland verwierf hij vooral bekendheid met de serie rond het Amsterdamse politieduo Grijpstra & De Gier. Over zijn tijd in Japan en de VS schreef hij de Zentrilogie waarin zijn ervaringen in Zen-gemeenschappen zijn verwerkt. Van de Wetering overleed op 77-jarige leeftijd in het Amerikaanse Main.

Toon aanbod