Galgendief
Galgendief

Galgendief

Het is 1817 en "something is rotten in the state of England". Mensen worden opgehangen voor kleine misdrijven, of ze nu schuldig zijn of niet...

Auteur

Bernard Cornwell

Spreker

Wilbert Gieske

Vertaler

Erica Feberwee

Speelduur

11 uur 12 min

€ 16,99

Beschrijving

Het is 1817 en "something is rotten in the state of England". Mensen worden opgehangen voor kleine misdrijven, of ze nu schuldig zijn of niet. Eén van hen is Charles Corday, een homoseksuele kunstenaar die wordt beschuldigd van moord. Wanhopig richt hij een smeekschrift aan de koning. Kapitein Rider Sandman, een verarmde edelman, heeft de taak om te onderzoeken of Corday inderdaad onschuldig is. Hij beseft niet dat hij het zal moeten opnemen tegen een machtige groep edelen, die er alles voor overhebben om de waarheid binnenskamers te houden. Gelukkig heeft Sandman ook helpers, zoals de pittige actrice Sally en zijn ex-verloofde, de mooie Eleanor. Bernard Cornwell, specialist in historische fictie, schudt dit keer een historische detective uit zijn mouw, met een messcherp plot en veel actie.
Bernard Cornwell (1944) schrijft voornamelijk historische fictie. Na de oorlog werd hij geadopteerd door een strikte protestantse sekte. Hij groeide op in Essex, verliet de sekte, ging aan de slag als leraar, werkte als journalist voor de BBC en publiceerde zijn eerste roman in 1981. Hij is vooral bekend door zijn reeksen "Sharpe" en "Het laatste koninkrijk", die allebei bewerkt werden voor de televisie. Op ITV verschenen zestien afleveringen over de Britse soldaat Sharpe, gespeeld door Sean Bean. Recenter nog werd "Het laatste koninkrijk" verfilmd door de BBC en Netflix, waar miljoenen kijkers zich wereldwijd aan vergaapten. De hele Europese geschiedenis is Cornwells speeltuin: hij voelt zich net zo thuis op het slagveld bij Waterloo als op een Vikingschip. Zijn fictie is altijd gegrond in historische feiten en vaak sterk beïnvloed door mythe en legende. Hij is een van de bestverkopende auteurs ter wereld.

Details

Imprint

SAGA Egmont

Uitgever

SAGA Egmont

Publicatiedatum

28 april 2023

ISBN

9788728418581

Taal

Nederlands

Speelduur

11 uur 12 min

Bestandsgrootte

471 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Bernard Cornwell Bekijk alles

De witte ruiter

De witte ruiter

Bernard Cornwell

€ 19,99
Excalibur

Excalibur

Bernard Cornwell

€ 16,99
De winterkoning

De winterkoning

Bernard Cornwell

€ 16,99
De vijand van God

De vijand van God

Bernard Cornwell

€ 16,99

Meer spreker Wilbert Gieske Bekijk alles

Hoogspanning

Geir Jordet

€ 14,99

De reus uit de Rif

Mohammed Benzakour

€ 10,99
Spiegeldagen

Spiegeldagen

Mark H. Stokmans

€ 16,99

Vrienden voor het leven

Danielle Steel

€ 14,99