Luistervoorbeeld

De ballade van slangen en zangvogels

Hunger Games prequel
SerieDe Hongerspelen
Auteur Suzanne Collins
Spreker Maarten Smeele
Speelduur 19u 7m 12s
€ 14,99

Beschrijving

De grootste YA-serie ooit is terug!
Internationale verschijningsdatum 19 mei 2020.
Suzanne Collins maakte in de zomer van 2019 bekend dat er een prequel komt op haar internationale bestsellerserie De Hongerspelen. Het boek zal zich 64 jaar voor de gebeurtenissen in de rest van de reeks afspelen, op de vooravond van de tiende Hongerspelen. Katniss Everdeen, de heldin uit de trilogie, zal dus niet in het verhaal voorkomen, maar Collins legt de focus in dit boek op de zogeheten 'donkere dagen' van Panem, vlak na de eerste - en mislukte - opstand tegen het Capitool.
De trilogie van Collins werd succesvol verfilmd met Jennifer Lawrence in de hoofdrol. Naar alle waarschijnlijkheid zal ook deze prequel snel op het witte doek te zien zijn. Filmstudio Lionsgate is namelijk al in overleg met Collins om haar nieuwe verhaal tot leven te brengen.
'Met dit boek wil ik de focus leggen op wie we zijn als mens en wat we nodig denken te hebben om te kunnen overleven. De periode tien jaar na de oorlog, waarin Panem probeert er weer bovenop te komen, biedt de perfecte mogelijkheid om met deze vragen te spelen en daarmee de kijk van de personages op de mensheid te definiëren.' Suzanne Collins

Details

ImprintVan Goor
UitgeverUitgeverij Unieboek | Het Spectrum
Publicatiedatum 19 mei 2020
ISBN 9789000372690
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 19u 7m 12s
Bestandsgrootte 868 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Suzanne Collins

Suzanne Collins (1962) is de bestsellerauteur van de succesvolle trilogie The Hunger Games, (Nederlandse titel: De Hongerspelen). De Amerikaanse Collins begon haar carrière als scriptschrijfster van kinderseries voor de televisie, waar ze geïnspireerd raakte tot het schrijven van de kinderboekenserie over Gregor de Bovenlander. De boeken van The Hunger Games stonden meer dan 60 weken in de New York Times Bestsellerlijst en werden bovendien verfilmd.

Toon aanbod