Luistervoorbeeld

Moederstad

Jakarta, een familiegeschiedenis
Auteur Philip Dröge
Spreker Ronald Top
Speelduur 12u 5m 17s
€ 16,99

Beschrijving

Kan een stad in je DNA zitten, ook al heeft je wieg er niet gestaan? In Moederstad gaat Philip Dröge in het moderne Jakarta op zoek naar sporen van het oude Batavia. Meer dan drie eeuwen lang woonden zijn voorouders in de stad, zo heeft hij ooit van zijn Indische grootvader gehoord. Wie waren ze? In wat voor stad leefden ze? Hoe is Aziatisch DNA in zijn genoom terechtgekomen? Aan de hand van zijn eigen familiegeschiedenis laat Dröge haarfijn zien hoe dit epicentrum van de kolonie functioneerde. Het is een kroniek over dik drie eeuwen liefde, slavernij, seks en hoop, bezien vanuit het krankzinnige urbane landschap van nu.

Details

ImprintSpectrum
UitgeverUitgeverij Unieboek | Het Spectrum
Publicatiedatum 10 februari 2021
ISBN 9789000378296
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 12u 5m 17s
Bestandsgrootte 1000 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Philip Dröge

Philip Dröge (1967) is onderzoeksjournalist, schrijver, columnist en initiatiefnemer van wetenschappelijk persbureau FAQT. Dröge treedt geregeld op als gastspreker en als commentator in actualiteits- en discussieprogramma's op radio en televisie. Zo is hij onder meer wekelijks te gast bij Paul van Liempt van BNR Nieuwsradio om over het nieuwste en meest bijzondere wetenschappelijk onderzoek te vertellen.

Artikelen, interviews en reportages van Philip Dröge zijn gepubliceerd in onder meer Elsevier, Quest, Quote, Forbes, NRC Next, Intermediair, de Volkskrant, Esquire, De Morgen, De Pers, TheStreet.com en diverse vaktijdschriften.

Dröge werkt eveneens in opdracht van uitgevers als ghostwriter voor bekende Nederlanders en mensen met een bijzonder verhaal.

Toon aanbod