Het jaar waarin ik mijn haar verloor
Het jaar waarin ik mijn haar verloor

Het jaar waarin ik mijn haar verloor

Een kaal plekje op het achterhoofd van Barbara van Beukering luidt een jaar vol rampspoed in. Een ontroerend maar ook grappig relaas over verlies, kwetsbaarheid en het hervinden van je identiteit.

Auteur

Barbara van Beukering

Spreker

Margriet Vroomans

Speelduur

6 uur 41 min

€ 13,99

Beschrijving

Je weet pas hoe belangrijk iets is, als je dreigt het te verliezen Als Barbara begin 2020 haar tweede boek succesvol lanceert, ontdekt de kapper een klein kaal plekje op haar achterhoofd. Twee weken na de boekpresentatie wordt de lockdown afgekondigd, de winkels sluiten en de boekverkoop valt stil. Het begin van een jaar vol rampspoed; een van haar beste vriendinnen blijkt ongeneeslijk ziek, haar schoondochter belandt in een depressie en haar dochter wordt verlaten door de vader van haar vijf maanden oude baby. Terwijl de wereldgezondheid bedreigd wordt door corona, maakt Barbara zich in toenemende mate zorgen over haar haar dat uitvalt. Het jaar waarin ik mijn haar verloor is het ontroerende, nuchtere, maar ook grappige relaas over verlies, kwetsbaarheid en het hervinden van je identiteit. - Het eerste volledig persoonlijke boek van journalist en bestsellerauteur Barbara van Beukering - Tegen het decor van een wereld die in lockdown gaat, belandt Barbara in haar eigen isolement als ze alsmaar kaler wordt. - Haarverlies is een precair onderwerp; je gaat er niet dood aan, maar het heeft wel een enorme impact op je leven. Het gaat over kwetsbaarheid, identiteit en geheimhouding. - Ontroerend, grappig, verdrietig - Van de eerdere boeken van Barbara van Beukering zijn ruim 50.000 exemplaren verkocht 'Als ik ben wat ik heb en ik verlies alles wat ik heb, wie ben ik dan?' Erich Fromm, filosoof Barbara van Beukering (1966) studeerde aan de School voor Journalistiek in Utrecht en werkte vervolgens als verslaggever voor o.a. de TROS en de AVRO. In 1997 maakte ze de overstap naar tijdschriften, en werkte o.a. als hoofdredacteur voor BLVD., AvantGarde en Volkskrant Magazine. Van 2007 tot 2015 was Barbara van Beukering hoofdredacteur van Het Parool. Eerder schreef ze Kruip nooit achter een geranium, Je kunt het maar één keer doen en de bundel 50 manieren om afscheid te nemen, gebaseerd op haar wekelijkse serie in Volkskrant Magazine 'Je kunt het maar één keer doen'.

Details

Imprint

Spectrum

Uitgever

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Publicatiedatum

9 maart 2023

ISBN

9789000389797

Taal

Nederlands

Speelduur

6 uur 41 min

Bestandsgrootte

556 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Barbara van Beukering (1966) studeerde aan de School voor Journalistiek in Utrecht en werkte vervolgens als verslaggever voor o.a. de TROS en de AVRO. Na tien jaar maakte ze de overstap naar tijdschriften, en werkte o.a. als hoofdredacteur voor BLVD., AvantGarde en Volkskrant Magazine. Van 2007 tot 2015 was Barbara van Beukering hoofdredacteur van Het Parool. Eerder schreef ze Kruip nooit achter een geranium, Je kunt het maar één keer doen en de bundel 50 manieren om afscheid te nemen, gebaseerd op haar wekelijkse serie in Volkskrant Magazine.

Meer auteur Barbara van Beukering Bekijk alles

Je kunt het maar één keer doen

Je kunt het maar één keer doen

Barbara van Beukering

€ 13,99

Meer spreker Margriet Vroomans Bekijk alles

Melancholie van de onrust
€ 8,99
Windstilte van de ziel

Windstilte van de ziel

Joke Hermsen

€ 6,99
In de keuken

In de keuken

Bowi van Onna

€ 12,99
Vingerafdruk van verdriet
€ 8,99