Asociale media
Asociale media

Asociale media

Hoe de socials je manipuleren en hoe je ontsnapt aan hun greep

In dit boek buigt psycholoog Thijs Launspach zich over de vraag hoe je de invloed van social media beperkt zonder onder een steen te gaan liggen. Kritisch, met humor én praktische tips.

Auteur

Thijs Launspach

Spreker

Thijs Launspach

Speelduur

4 uur 34 min

€ 9,99

Beschrijving

‘Thijs Launspach houdt @ons een spiegel voor, en die is niet fraai. #nofilter’ Kluun

‘Na het lezen zul je minder achteloos je Insta openen, en dat is maar goed ook.’ Lisa Loeb

Hoe de socials je manipuleren en hoe je ontsnapt aan hun greep

In Asociale media onderzoekt psycholoog Thijs Launspach (bekend van bestsellers als Fokking druk en Je bent al genoeg) de invloed van sociale media op onze mentale gezondheid. Hij legt bloot welk spel er wordt gespeeld, en laat zien wat je zelf kunt doen om je aan de macht van de socials te ontworstelen.

Sociale media zijn niet meer uit ons leven weg te denken. We krijgen er allemaal mee te maken: als grootgebruiker, als casual user of als buitenstaander die zich zorgen maakt om iemand die net iets te verslaafd is aan TikTok, Instagram of Twitter. Sociale platforms hebben ons leven in sommige opzichten verrijkt en leuker gemaakt, dat zeker. Maar ze hebben ook een enorme impact op onze mentale gezondheid. De socials maken ons onzekerder, bozer, banger, jaloerser en ontevredener. En meer verdeeld: de algoritmes tasten inmiddels zelfs het vertrouwen in onze maatschappij aan.

Dit is een boek over hoe sociale media ons manipuleren. Over hoe de slimme algoritmes achter de platforms ons gedrag, ons denken en onze verlangens beïnvloeden. Jij als ‘gebruiker’ bent niet het probleem. Het probleem is dat de meest verslavende technologie ever wordt ingezet om je aan het scrollen te houden. Deze media zijn helemaal niet sociaal. Ze zijn asociaal.

Thijs Launspach (1988) is psycholoog, auteur en keynote speaker. Hij onderzoekt de invloed van maatschappelijke en technologische ontwikkelingen op onze mentale gezondheid. Hij schreef de bestsellers Fokking druk (2018) en Je bent al genoeg (2022) en heeft een wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. Zijn colleges bij de Universiteit van Nederland en TEDx werden honderdduizenden keren bekeken.

Details

Imprint

Spectrum

Uitgever

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Publicatiedatum

1 augustus 2023

ISBN

9789000389940

Taal

Nederlands

Speelduur

4 uur 34 min

Bestandsgrootte

377 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Thijs Launspach (1988) is psycholoog, bestsellerauteur en (TEDx-)spreker. Hij heeft een wekelijkse column in het Algemeen Dagblad en geeft les aan The School of Life. Daarnaast schreef hij verschillende boeken over mentale gezondheid: Fokking druk, Werk kan ook uit en Werken met millennials, en ondertussen is hij een veelgevraagd expert op het gebied van stressmanagement, burn-out en mentale gezondheid.

Meer auteur Thijs Launspach Bekijk alles

Je bent al genoeg

Je bent al genoeg

Thijs Launspach

€ 13,99
Fokking druk

Fokking druk

Thijs Launspach

€ 12,99

Meer spreker Thijs Launspach Bekijk alles

Je bent al genoeg

Je bent al genoeg

Thijs Launspach

€ 13,99
Fokking druk

Fokking druk

Thijs Launspach

€ 12,99