Luistervoorbeeld

De trein naar Pavlovsk en Oostvoorne en andere verhalen

Toon Tellegen in Concert
Auteur Toon Tellegen, Corrie van Binsbergen
Spreker Toon Tellegen
Speelduur 1u 15m 13s
€ 9,49

Beschrijving

Toon Tellegen las een keuze uit eigen werk voor in het Amsterdamse Bimhuis, waarbij hij werd begeleid door de band van componiste/gitariste Corrie van Binsbergen. Een combinatie van literatuur en muziek; verhalen verteld en gespeeld.

‘Het was niet vooraf gepland om een luisterboek te maken van de literaire concerten die in februari 2003 in het Bimhuis te Amsterdam plaatsvonden. Op het laatste moment besloot ik toch maar een band mee te laten lopen – je kon tenslotte nooit weten. Achteraf denk ik dat het een goed idee is geweest; het heeft dit unieke document opgeleverd. Een momentopname, zonder de perfectie van een uit den treure ingespeeld repertoire, maar mét de magie van het moment. Toon wist amper wat hem boven het hoofd hing, en ging onvoorbereid mee op avontuur. Het was balanceren op de rand en tegelijktertijd in het diepe duiken,’ aldus Corrie van Binsbergen, samensteller en producent van dit luisterboek.

Musici
Angelo Verploegen - trompet, flügelhorn
Joost Buis - trombone, lapsteel
Jan Willem van der Ham - fagot, altsax
Tobias Delius - tenorsax, klarinet
Albert van Veenendaal - (prepared) piano
Alan ‘Gunga’ Purves - percussie
Ernst Glerum - contrabas
Tineke de Jong - viool
Baptist Kurvers - altviool
Michiel Weidner - cello, cimbalon
Corrie van Binsbergen - gitaar
Verteller: Toon Tellegen

Live opgenomen in het Bimhuis te Amsterdam, december 2003
Samenstelling en productie Corrie van Binsbergen.

Inhoud
De atlas
Schuld
Een wandeling
Tergen
Het middelpunt
De duivel
Een weeffout
De begrafenis
De trein naar Pavlovsk en Oostvoorne
Breken
Moe
Niet klimmen
Het diner
De muur

Details

ImprintQuerido
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 28 februari 2018
ISBN 9789021412658
Taal Nederlands
Soort audioVoordracht (hoorspel, theater, cabaret)
Speelduur 1u 15m 13s
Bestandsgrootte 78 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'...de toon is rustig en onopgesmukt, maar toch weet de verteller zonder een enkele inzinking een gevoel van supsence op te roepen [...] een van die momenten waarop muziek en tekst elkaar griezelig goed begrijpen.' - Erik van den Berg, De Volkskrant


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Toon Tellegen

Toon Tellegen (1941) is dichter, kinderboekenschrijver en schrijver van proza en toneel voor volwassenen. In 1980 verscheen zijn eerste boek, De zin van een liguster, een dichtbundel voor volwassenen. Zijn eerste bundel dierenverhalen, Er ging geen dag voorbij, werd gepubliceerd in 1984. Er volgden nog vele bundels allegorische dierenverhalen; in 1995 verscheen voor het eerst een omvangrijke verzameling daarvan in Misschien wisten zij alles. Onlangs werd die verzameling opgevolgd door een nieuw deel: Iedereen was er.

Voor volwassenen schrijft Tellegen niet alleen poëzie (inmiddels zijn meer dan twintig bundels verschenen), maar ook proza, zoals Twee oude vrouwtjes, Dora, Brieven aan Doornroosje en het voor de Libris Literatuur Prijs genomineerde De trein naar Pavlovsk en Oostvoorne (verhalen die zijn Russische grootvader hem vertelde).

Hij won talloze prijzen met zijn boeken voor kinderen en voor volwassenen. De roman De genezing van de krekel werd in 2000 bekroond met De Gouden Uil. Voor zijn gehele oeuvre ontving Tellegen de Hendrik de Vriesprijs 2006 en de Constantijn Huygensprijs 2007.

In de afgelopen jaren verschenen respectievelijk de dierenromans De genezing van de krekel, Het vertrek van de mier, Het wezen van de olifant, Het geluk van de sprinkhaan en Het verlangen van de egel.

De dierenverhalen van Tellegen worden onder andere vertaald in Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland, Zweden, Tsjechië, China, Japan, Rusland, Polen en Finland.

Toon aanbod