Met bonzend hart
Met bonzend hart

Met bonzend hart

Brieven aan Hella S. Haasse

In meeslepende brieven aan Hella S. Haasse schrijft Willem Nijholt over het paradijselijke Indië en zijn aangrijpende kampervaringen, over zijn liefde voor het toneel en het omgaan met een ernstige ziekte.

Auteur

Willem Nijholt

Spreker

Willem Nijholt

Speelduur

12 uur 24 min

€ 13,99

Beschrijving

Hella S. Haasse (1918) en Willem Nijholt (1934) werden beiden geboren op Java en brachten hun kindertijd door in Nederlands- Indië. Hella vertrok in 1938 naar Nederland om te studeren, Willem maakte als kleine jongen in Indië de oorlog mee. Hij belandde in een Japans interneringskamp en kwam pas in december 1945 vrij. Hun leven lang delen zij de liefde voor hun geboorteland met elkaar.

In 2004 begon Willem Nijholt zijn herinneringen op te schrijven. Hij schrijft over het paradijselijke Indië en zijn aangrijpende kampervaringen, over zijn liefde voor het toneel en het omgaan met een ernstige ziekte. In de meeslepende verhalen die hij Hella S. Haasse vertelt, bewondert hij en maakt hij zich boos – beide met bonzend hart.

Genomineerd voor de Luisterboek Award 2013.

Details

Imprint

Querido

Uitgever

Singel Uitgeverijen

Publicatiedatum

15 maart 2018

ISBN

9789021414201

Taal

Nederlands

Speelduur

12 uur 24 min

Bestandsgrootte

458 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Willem Nijholt (1934) speelde in talrijke toneelstukken, films, tv-series en musicals. Het grote publiek kent hem van de Wim Sonneveld-show, van De stille kracht, Oebele, Foxtrot en Miss Saigon. De toneelliefhebber kent hem van zijn grote, serieuze rollen, zoals in Amadeus, De verbroken code, Shakespeares De storm en Kinderen van een mindere god.

In 2011 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw, een onderscheiding die wordt uitgereikt aan mensen die een exceptionele prestatie hebben geleverd voor de samenleving op basis van zeer bijzondere talenten.

In zijn vijftigjarige carrière heeft Willem Nijholt altijd de taal als basis van het toneelspelen beschouwd. Die grote liefde voor de taal is te lezen in Met bonzend hart. Nijholt is behalve een bevlogen lezer vooral ook een hartstochtelijk schrijver.

Meer spreker Willem Nijholt Bekijk alles

Jubelientje leert lezen
€ 5,99
Jubelientje wordt wild
€ 5,99
Jubelientje en haar liefste oma
€ 5,99
Het Indische geluid

Het Indische geluid

Hella S. Haasse, Maria Dermoût

€ 9,99