Luistervoorbeeld

Met bonzend hart

Brieven aan Hella S. Haasse
Auteur Willem Nijholt
Spreker Willem Nijholt
Speelduur 12u 24m 45s
€ 13,99

Beschrijving

Hella S. Haasse (1918) en Willem Nijholt (1934) werden beiden geboren op Java en brachten hun kindertijd door in Nederlands- Indië. Hella vertrok in 1938 naar Nederland om te studeren, Willem maakte als kleine jongen in Indië de oorlog mee. Hij belandde in een Japans interneringskamp en kwam pas in december 1945 vrij. Hun leven lang delen zij de liefde voor hun geboorteland met elkaar.

In 2004 begon Willem Nijholt zijn herinneringen op te schrijven. Hij schrijft over het paradijselijke Indië en zijn aangrijpende kampervaringen, over zijn liefde voor het toneel en het omgaan met een ernstige ziekte. In de meeslepende verhalen die hij Hella S. Haasse vertelt, bewondert hij en maakt hij zich boos – beide met bonzend hart.

Genomineerd voor de Luisterboek Award 2013.

Details

ImprintQuerido
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 15 maart 2018
ISBN 9789021414201
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 12u 24m 45s
Bestandsgrootte 458 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'leerden kennen hebben ze elkaar nooit meer losgelaten. Behalve hun Nederlands-Indische achtergrond delen zij de liefde voor toneel en literatuur.' - NRC Handelsblad

'Nijholt is een begenadigd verteller en op een prettige manier openhartig. Met bonzend hart is een heerlijk boek.' - Libelle

'Willem Nijholt laat zich van zijn beste kant zien: levendig, serieus en openhartig. [...] Behalve een zelfportret is Met bonzend hart een bewogen eerbetoon aan zijn moeder.' - De Volkskrant


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Willem Nijholt

Willem Nijholt (1934) speelde in talrijke toneelstukken, films, tv-series en musicals. Het grote publiek kent hem van de Wim Sonneveld-show, van De stille kracht, Oebele, Foxtrot en Miss Saigon. De toneelliefhebber kent hem van zijn grote, serieuze rollen, zoals in Amadeus, De verbroken code, Shakespeares De storm en Kinderen van een mindere god.

In 2011 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw, een onderscheiding die wordt uitgereikt aan mensen die een exceptionele prestatie hebben geleverd voor de samenleving op basis van zeer bijzondere talenten.

In zijn vijftigjarige carrière heeft Willem Nijholt altijd de taal als basis van het toneelspelen beschouwd. Die grote liefde voor de taal is te lezen in Met bonzend hart. Nijholt is behalve een bevlogen lezer vooral ook een hartstochtelijk schrijver.

Toon aanbod