Luistervoorbeeld

De Revisor #22

Auteur Arjen van Veelen, Floor Milikowski, Rob van Essen, Jan van Mersbergen
Spreker Dafne Holtland
Speelduur 1u 22m 18s
€ 7,49

Beschrijving

‘Er zijn wijken in Mexico-Stad waar de verkeerslichten altijd oranje knipperen. Het is een truc van de betreffende colonias, wijken, werd mij, de onvermurwbaar vragen stellende bijrijder, uitgelegd. De oranje verkeerslichten voorkomen dat auto’s stil komen te staan en overvallers, voor wie een rood licht lang genoeg duurt om hun missie te volbrengen, worden gestimuleerd.’

Deze vernieuwde Revisor gaat over de periferie. De periferie als datgene wat niet het centrum is, maar zich daar wel onontkoombaar toe verhoudt. De buitenwijk, het randgebied, de voorstad, het achterland – ze bestaan vanwege het centrum, in het staccato contrast of de geleidelijke gumbeweging van kern naar buitenrand.

De 6 schrijvers Arjen van Veelen, Floor Milikowski, Rob van Essen, Charlotte van den Broeck, Jan van Mersbergen en Astrid Haerens verkennen in deze audioversie wat het woord periferie voor hen betekent. Het leverde een diverse verzameling teksten op, waarin we ons van Parijs naar de Bijlmer, Napels en een naamloze Amerikaanse woestijn verplaatsen.

Details

ImprintQuerido
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 23 juni 2019
ISBN 9789021420431
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 1u 22m 18s
Bestandsgrootte 75 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.