Luistervoorbeeld

Het bloemenmeisje

Auteur Anya Niewierra
Voorlezer Charlotte Lap
Speelduur 13u 44m 59s
€ 14,99

Beschrijving

Het bloemenmeisje van Anya Niewierra is een zinderende psychologische thriller over moederschap, verraad en menselijk onvermogen.

De 43-jarige Franse kruidenarts Nina Fleurie leidt een teruggetrokken bestaan in de Pyreneeën. Haar afgezonderde leven verandert wanneer zij bezoek krijgt van een Nederlandse vrouw. Deze Théa Wanders blijkt haar tweelingzus, van wie zij als baby werd gescheiden.

Théa had een gelukkige jeugd in Maastricht terwijl Nina tot haar veertiende door haar moeder Mia werd verstopt in de desolate Pyreneeën. Hier schiep de gevoelloze Mia een eigen religie en leerde Nina dat mensen Duivels zijn.

Als haar moeder vervolgens wordt vermoord, wordt de verwilderde Nina gevangen en meegenomen naar de bewoonde wereld, waar ze nooit écht aardt. Pas met de komst van haar tweelingzus voelt Nina zich voor het eerst verbonden met een mens. Maar dan verdwijnt Théa. De wanhopige Nina start een zoektocht die leidt naar het bizarre verleden van haar moeder én haar moeders moordenaar…

Details

ImprintLuitingh Sijthoff
UitgeverLS Amsterdam
Publicatiedatum 3 februari 2020
ISBN 9789024590179
Taal Nederlands
Speelduur 13u 44m 59s
Bestandsgrootte 755 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Recensies uit de pers

'

'Een topprestatie, hoe ze telkens een psychologische thriller schrijft vanuit een andere invalshoek.'

' - Thea Hanneman, Brabants Dagblad

Over de auteur
Anya Niewierra

Anya Niewierra is de schrijfster van de thrillers Vrij uitzicht en Het Dossier. Ze woont, werkt, schildert en schrijft in Zuid-Limburg en in de Pyreneeën. Zowel haar jeugdjaren binnen de serene abdijmuren van Gymnasium Rolduc als het deels wonen in Frans Catalonië hebben Niewierra geïnspireerd tot het schrijven van Het bloemenmeisje.

Toon aanbod