Het enige verhaal
Het enige verhaal

Het enige verhaal

Van de auter van Alsof het voorbij is

‘Het enige verhaal’ van Julian Barnes is een pijnlijk mooie roman over eerste liefde – en de levenslange gevolgen daarvan.

Auteur

Julian Barnes

Spreker

Bart van der Schaaf

Vertaler

Ronald Vlek

Speelduur

6 uur 34 min

€ 12,99

Beschrijving

Het enige verhaal van Julian Barnes is een pijnlijk mooie roman over eerste liefde – en de levenslange gevolgen daarvan.

Begin jaren zestig. In een saaie voorstad van Londen brengt de negentienjarige student Paul de zomermaanden door in zijn ouderlijk huis. Op aanraden van zijn moeder schrijft hij zich in bij de plaatselijke tennisclub. Tijdens een toernooi ontmoet hij Susan: achtenveertig jaar oud, zelfverzekerd, ironisch, overdonderend. Susan is getrouwd, met twee volwassen dochters. Paul en Susan worden elkaars geliefden.

In Het enige verhaal kijkt Paul jaren later terug op de zomer die zijn leven voorgoed veranderde, op de daaropvolgende jaren samen en hoe dit leven uiteindelijk, heel langzaam, uiteenviel.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

10 oktober 2018

ISBN

9789025454517

Taal

Nederlands

Speelduur

6 uur 34 min

Bestandsgrootte

363 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Julian Barnes (1946) is geboren in Leicester, Engeland, en debuteerde in 1980 met 'Metroland'. Hij heeft voor zijn boeken vele prijzen gekregen, hij is de enige auteur die zowel de Prix Médicis en de Prix Fémina heeft gewonnen. In 2011 ontving hij de prestigieuze David Cohen Prize for Literature, een tweejaarlijkse Britse oeuvreprijs. Al vier keer stond hij op de shortlist voor de Man Booker Prize. Met zijn roman 'Alsof het voorbij is' won hij die prijs ook daadwerkelijk. De roman is verfilmd voor de bioscoop, met onder anderen Michelle Dockery en Emma Mortimer. In 2016 verscheen 'Het tumult van de tijd', een fictionele biografie van de Russische componist Dmitri Sjostakovitsj. De roman 'Het enige verhaal' verscheen in 2018, en 'De man in de rode mantel' in 2019. Van Barnes verschenen de afgelopen decennia drie verhalenbundels en één nagekomen los verhaal – die nu allemaal voor het eerst zijn bijeengebracht in 'Verzamelde verhalen', dat in augustus 2021 is verschenen. Zijn nieuwste roman, getiteld 'Elizabeth Finch, verschijnt in april 2022.

www.julianbarnes.com

(Foto: © Urszula Soltys)

Meer auteur Julian Barnes Bekijk alles

Elizabeth Finch

Elizabeth Finch

Julian Barnes

€ 12,99
De man in de rode mantel

De man in de rode mantel

Julian Barnes

€ 14,99
Alsof het voorbij is

Alsof het voorbij is

Julian Barnes

€ 12,99

Meer spreker Bart van der Schaaf Bekijk alles

De vluchtende Hollander

De vluchtende Hollander

Ron Moerenhout

€ 12,95
Geheime kracht

Geheime kracht

Rian Visser

€ 9,99
Over bergen heen

Over bergen heen

Charles Martin

€ 14,99
De Samaritaan

De Samaritaan

Mason Cross

€ 12,99