Luistervoorbeeld

Jagersmaan

Auteur Jan Vantoortelboom
Spreker Jeroen van Kan
Speelduur 5u 41m 37s
€ 12,99

Beschrijving

In ‘Jagersmaan’ laat Jan Vantoortelboom met groot stilistisch vernuft en bravoure zien waar de grenzen van de liefde van een ouder voor een kind liggen. Victor Vanheule moet zijn geboortedorp Elverdinge verlaten, door de armoede en de schande van een onwettelijke dochter, voor wie hij geen vader kan zijn. Victor neemt de boot naar Amerika, maar spoelt aan in Ierland. Het is 1922: er woedt een burgeroorlog met een versplinterde Ierse Republikeinse Broederschap. In zijn poging een nieuw leven te beginnen, wordt Victor opnieuw dwarsgezeten. Als hij een jong meisje alleen aantreft na de executie van haar vader en ze beiden gevaar lopen, ontstaat er tussen hen een broze band die in stand gehouden wordt door een verbeten vertrouwen in hun redding.

Details

UitgeverAtlasContact
Publicatiedatum 24 mei 2019
ISBN 9789025454760
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 5u 41m 37s
Bestandsgrootte 313 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Jan Vantoortelboom

Jan Vantoortelboom (1975) woont en werkt in Zeeuws-Vlaanderen. In 2011 debuteerde hij met de bekroonde roman De verzonken jongen. Het boek won De Bronzen Uil 2011, de Prijs Letterkunde West-Vlaanderen 2012, en stond op de shortlist voor de Zeeuwse Boekenprijs 2011.

Zijn tweede roman, Meester Mitraillette, verscheen in februari 2014 bij uitgeverij Atlas Contact. Het boek werd door het DWDD-boekverkoperspanel verkozen tot Boek van de Maand en stond op de shortlist voor de Zeeuwse Boekenprijs 2014. De man die haast had verscheen in februari 2015 en werd bekroond met de Zeeuwse Boekenprijs.

In zijn roman Jagersman keert Vantoortelboom terug naar de tijd en streek van zijn bejubelde debuut De verzonken jongen en bestseller Meester Mitraillette.

Toon aanbod