Paddenkoppenland
Paddenkoppenland

Paddenkoppenland

In 'Paddenkoppenland' volg je Ronny, een dromer uit een armoedig dorp. Zijn zoektocht naar succes zonder inspanning wordt een ontroerend verhaal over liefde, moed en verloren hoop. Een spiegel voor de luie mens en een treffend portret van een verloren generatie.

Auteur

Luc De Vos

Spreker

Pieter-Jan De Smet

Speelduur

3 uur 45 min

€ 12,99

Beschrijving

Paddenkoppenland begint op de eerste autoloze zondag van 1973, in een armzalig dorp onder de rook van Gent. Ronny De Keyzer groeit op tussen de 'paddenkoppen', zoals hij ze noemt. Zelf is hij voorbestemd om zijn afkomst te ontstijgen, zo meent hij. Hij vindt zichzelf knapper dan zijn dorpsgenoten, en hij speelt gitaar. Dus wacht Ronny geduldig en hoopvol tot hem iets goeds overkomt. Het geluk moet je in de schoot worden geworpen, zelf iets ondernemen is zinloos. Maar pech achtervolgt hem, zijn muzikale dromen vervagen en zijn kantoorbaan blijkt minder tijdelijk dan hij dacht. Hij heeft de hoop al bijna opgegeven wanneer als bij toverslag toch liefde en succes in zijn leven komen. In de hem kenmerkende laconieke toon schept De Vos zijn meest innemende personage. Ronny De Keyzer houdt de luie mens een spiegel voor en schetst en passant een portret van een verloren generatie.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

1 november 2024

ISBN

9789025475963

Taal

Nederlands

Speelduur

3 uur 45 min

Bestandsgrootte

309 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Op 29 november 2014 stierf Luc De Vos geheel onverwacht op 52-jarige leeftijd in zijn woonplaats Gent, ten gevolge van een acuut orgaanfalen. Daarmee dompelde hij Vlaanderen maar ook Nederland in rouw. De Vos was zanger vooral in eigen land immens populaire rockband Gorki, maar oogstte ook veel bewondering als schrijver. Hij publiceerde columns, verhalen en romans.

Meer spreker Pieter-Jan De Smet Bekijk alles

Vlaams Bloedvlag

Bloedvlag

Christian De Coninck

€ 12,95
Vlaams Nevenschade

Nevenschade

Christian De Coninck

€ 12,95
Vlaams De prijs van de twijfel
€ 12,95
Vlaams Operatie kerk

Operatie kerk

Walter Van Steenbrugge

€ 14,99