Luistervoorbeeld

Virgilius van Tuil omnibus

Auteur Paul Biegel
Spreker Job Schuring
Speelduur 8u 51m 33s
€ 16,99

Beschrijving

Dwergjes van Tuil, dat waren er honderd. Die woonden bij elkaar op de hei, maar er was nog een honderdenéénste dwerg, en dat was Virgilius. Die woonde niet bij de anderen, want hij was altijd op avontuur. Niet omdat hij zo dapper was, maar omdat hij nergens gevaar zag en meteen overal op af ging. Gewoon de mensenwereld in. Om ergens in de spiegel te kijken bijvoorbeeld (om te zien hoe dik hij was) of om een taart te halen (voor de verjaardag van Ate). Als de andere dwergjes dan riepen hoe verschrikkelijk groot en verschrikkelijk gevaarlijk de mensen waren, dan antwoordde Virgilius: '0 leuk!' en ging meteen op weg. Zo heeft hij de spannendste avonturen beleefd, die in dit luisterboek bij elkaar staan: 'Virgilius van Tuil', 'Virgilius van Tuil op zoek naar een taart' en 'Virgilius van tuil overwintert bij de mensen'.

Details

ImprintGottmer
UitgeverGottmer Uitgevers Groep b.v.
Publicatiedatum 19 maart 2020
ISBN 9789025772505
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 7 tot 9 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 8u 51m 33s
Bestandsgrootte 486 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Paul Biegel

Paulus Johannes (Paul) Biegel (1925–2006) was een Nederlands schrijver. Hij heeft veel sprookjesachtige verhalen op zijn naam staan: in zijn boeken wemelt het van de prinsessen, dwergen, heksen en rovers. Ook spelen dieren een belangrijke rol. Zijn verhalen zijn vaak spannend en grappig tegelijk.

Het eerste verhaal van Paul Biegel stond in een krant. Het verhaal heette De ontevreden kabouter en Paul Biegel was nog maar vijftien jaar. Ruim zestig jaar later heeft de schrijver zo´n zestig boeken op zijn naam staan. Hij vertaalde uit het Frans en Engels en bewerkte een aantal klassieke verhalen, zoals het verhaal over Reinaart de Vos en De zwerftochten van Aeneas. Voor zijn bewerking van het verhaal over Brandaan, Anderland, kreeg hij in 1991 de Woutertje Pieterse Prijs. Ook vertaalde en bewerkte hij sprookjes van Grimm en de fabels van Aesopus. Paul Biegel kreeg in 1973 de Staatsprijs voor Jeugdliteratuur.

Toon aanbod