Luistervoorbeeld

De rattenvanger van Hameln

Auteur Paul Biegel
Spreker Paul Biegel
Speelduur 18m 18s
€ 7,99

Beschrijving

Bijna iedereen kent de sage De rattenvanger van Hameln. Ouders vertellen het hun kinderen, onderwijzers hun leerlingen. Op meeslepende wijze vertelt Paul Biegel in dit luisterboek de oude legende opnieuw. De geheimzinnige rattenvanger met zijn lokkende fluit bevrijdt Hameln van een rattenplaag, maar de gierige burgemeester weigert hem zijn loon. De rattenvanger komt terug en fluit en fluit...

Details

ImprintGottmer
UitgeverGottmer Uitgevers
Publicatiedatum 25 januari 2021
ISBN 9789025775438
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 7 tot 9 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 18m 18s
Bestandsgrootte 17 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Paul Biegel

Paulus Johannes (Paul) Biegel (1925–2006) was een Nederlands schrijver. Hij heeft veel sprookjesachtige verhalen op zijn naam staan: in zijn boeken wemelt het van de prinsessen, dwergen, heksen en rovers. Ook spelen dieren een belangrijke rol. Zijn verhalen zijn vaak spannend en grappig tegelijk.

Het eerste verhaal van Paul Biegel stond in een krant. Het verhaal heette De ontevreden kabouter en Paul Biegel was nog maar vijftien jaar. Ruim zestig jaar later heeft de schrijver zo´n zestig boeken op zijn naam staan. Hij vertaalde uit het Frans en Engels en bewerkte een aantal klassieke verhalen, zoals het verhaal over Reinaart de Vos en De zwerftochten van Aeneas. Voor zijn bewerking van het verhaal over Brandaan, Anderland, kreeg hij in 1991 de Woutertje Pieterse Prijs. Ook vertaalde en bewerkte hij sprookjes van Grimm en de fabels van Aesopus. Paul Biegel kreeg in 1973 de Staatsprijs voor Jeugdliteratuur.

Toon aanbod