Luistervoorbeeld

Nachtverhaal

Auteur Paul Biegel
Spreker Thom Hoffman
Speelduur 4u 29m 12s
€ 12,99

Beschrijving

In een oude villa woont een huiskabouter die elke nacht stilletjes rondgaat om te kijken of alles in huis in orde is. Tijdens een stormachtige nacht krijgt hij bezoek van een prachtige fee met een gebroken vleugel. Hij weet eigenlijk niet of hij haar wel kan vertrouwen. Maar elke nacht vertelt ze een stukje van haar levensverhaal en dat verhaal is zo spannend, zo griezelig en zo wonderschoon, dat hij steeds méér wil horen, nacht na nacht na nacht. Het neemt de kabouter zo in beslag dat hij nergens meer aan toe komt en al het andere vergeet. Dat merkt de oude vrouw bij wie hij in huis woont, dat merken ook Rat en Pad die in de kelder wonen, en de gevolgen daarvan zijn nog spannender dan het nachtverhaal zelf... De sprookjesachtige fantasie van Paul Biegel kent geen grenzen. Dit spannende en beeldschone verhaal, bekroond met een Gouden Griffel, is een hoogtepunt in zijn oeuvre. ‘Nachtverhaal is een prachtverhaal.’ – Trouw ‘Wonderbaarlijk hoe Paul Biegel zichzelf opnieuw weet te overtreffen met dit hedendaagse sprookje van Duizend-en-een-nacht.’ – Het Parool www.paulbiegel.com www.gottmer.nl

Details

ImprintGottmer
UitgeverGottmer Uitgevers
Publicatiedatum 19 maart 2020
ISBN 9789025772536
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 10 tot 12 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 4u 29m 12s
Bestandsgrootte 246 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Paul Biegel

Paulus Johannes (Paul) Biegel (1925–2006) was een Nederlands schrijver. Hij heeft veel sprookjesachtige verhalen op zijn naam staan: in zijn boeken wemelt het van de prinsessen, dwergen, heksen en rovers. Ook spelen dieren een belangrijke rol. Zijn verhalen zijn vaak spannend en grappig tegelijk.

Het eerste verhaal van Paul Biegel stond in een krant. Het verhaal heette De ontevreden kabouter en Paul Biegel was nog maar vijftien jaar. Ruim zestig jaar later heeft de schrijver zo´n zestig boeken op zijn naam staan. Hij vertaalde uit het Frans en Engels en bewerkte een aantal klassieke verhalen, zoals het verhaal over Reinaart de Vos en De zwerftochten van Aeneas. Voor zijn bewerking van het verhaal over Brandaan, Anderland, kreeg hij in 1991 de Woutertje Pieterse Prijs. Ook vertaalde en bewerkte hij sprookjes van Grimm en de fabels van Aesopus. Paul Biegel kreeg in 1973 de Staatsprijs voor Jeugdliteratuur.

Toon aanbod