Luistervoorbeeld

Nachtverhaal

Auteur Paul Biegel
Voorlezer Thom Hoffman
Speelduur 4u 29m 12s
€ 12,99

Beschrijving

Wat moet het kleine driftige doktertje, het geleerde heertje dat zoekt en denkt en in boeken neust, wat moet die dokter Kroch ineens met een kist vol goud? En wat betekent die vreemde, half onleesbare brief die samen met de goudkist bij de dokter wordt bezorgd? Een brief met een smeekbede om hulp, van een patiënt die lijdt aan... goudkoorts. De dokter smijt de brief weg, en laat zijn knecht Valet de kist met goud in een hoek van zijn spreekkamer zetten. Maar de struikrovers Oenk en Boenk zijn wel geïnteresseerd in de kist. Dat merkt de dokter als hij de volgende dag tijdens zijn spreekuur wordt weggeroepen en tegelijkertijd het goud uit de kist wordt geroofd. Dan komt de dokter er eindelijk achter dat er iets bijzonders met het goud aan de hand moet zijn, iets zo bijzonders dat hij besluit op de vreemde brief in te gaan en een tocht te ondernemen naar de patiënt met goudkoorts: de Hertog van Woestewolf. Wie is die Hertog van Woestewolf? Bestaat hij echt of is hij een legende? Woont hij op een kasteel of in de honderden jaren oude ruïne, ergens boven op een rots, waarover spookverhalen de ronde doen?

Details

ImprintGottmer
UitgeverGottmer Uitgevers
Publicatiedatum 19 maart 2020
ISBN 9789025772536
Taal Nederlands
Speelduur 4u 29m 12s
Bestandsgrootte 246 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app
Over de auteur
Photo Paul Biegel
Paul Biegel

Paulus Johannes (Paul) Biegel (1925–2006) was een Nederlands schrijver. Hij heeft veel sprookjesachtige verhalen op zijn naam staan: in zijn boeken wemelt het van de prinsessen, dwergen, heksen en rovers. Ook spelen dieren een belangrijke rol. Zijn verhalen zijn vaak spannend en grappig tegelijk.

Het eerste verhaal van Paul Biegel stond in een krant. Het verhaal heette De ontevreden kabouter en Paul Biegel was nog maar vijftien jaar. Ruim zestig jaar later heeft de schrijver zo´n zestig boeken op zijn naam staan. Hij vertaalde uit het Frans en Engels en bewerkte een aantal klassieke verhalen, zoals het verhaal over Reinaart de Vos en De zwerftochten van Aeneas. Voor zijn bewerking van het verhaal over Brandaan, Anderland, kreeg hij in 1991 de Woutertje Pieterse Prijs. Ook vertaalde en bewerkte hij sprookjes van Grimm en de fabels van Aesopus. Paul Biegel kreeg in 1973 de Staatsprijs voor Jeugdliteratuur.

Toon aanbod