Luistervoorbeeld

De kleine kapitein in het land van Waan en Wijs

Auteur Paul Biegel
Spreker Jan Eilander
Speelduur 1u 45m 36s
€ 12,99

Beschrijving

Er varen allerlei schepen op zee, met kapitein en matrozen, maar er is een heel klein bootje, en dat heeft alleen maar kinderen aan boord. Dat bootje is de Nooitlek van de kleine kapitein. Nu zijn ze op de terugweg naar huis. Maar door een verschrikkelijke storm komen ze met boot en al in een kolkstroom terecht, die hen in de zeetuin van vader Blauwkrab brengt. Op het nippertje kunnen ze aan deze gevaarlijke Blauwkrab ontsnappen. Uiteindelijk strandt de Nooitlek in het land van Waan en Wijs. En om hier weer vandaan te komen, moeten er allerlei moeilijke opdrachten worden vervuld...

Paul Biegel screef drie boeken over schepen, de zee, boten, matrozen, eilanden, stuurboord, bakboord, alle hens aan dek en over één kleine dappere kapitein. Alle drie de boeken zijn onafhankelijk van elkaar te beluisteren. De overige twee titels zijn De kleine kapitein voorgelezen door Jan Meng en De kleine kapitein en de schat van Schrik en Vreze voorgelezen door Jan Donkers.

Inhoud
De storm
De kolkstroom
Ebbelaar
De zeetuin van vader Blauwkrab
In het schelpenpaleis
Dove oren
De vlucht
Van der Vloed
Uitgespuugd
De vuurtoren
De wenteltrap
Het land van Waan en Wijs
Goud pletten
Meer zware gangen
De diamant van het heldere denken
De zevende toren
Het toverschip
Het droeve verhaal van Kromme Arie
Het Kringworteleiland
De schat
De overval
Arme Toontje
Het einde van de reis

Details

ImprintGottmer Uitgeversgroep
UitgeverGottmer Uitgevers Groep b.v.
Publicatiedatum 16 mei 2008
ISBN 9789025773519
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 10 tot 12 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 1u 45m 36s
Bestandsgrootte 77 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Paul Biegel

Paulus Johannes (Paul) Biegel (1925–2006) was een Nederlands schrijver. Hij heeft veel sprookjesachtige verhalen op zijn naam staan: in zijn boeken wemelt het van de prinsessen, dwergen, heksen en rovers. Ook spelen dieren een belangrijke rol. Zijn verhalen zijn vaak spannend en grappig tegelijk.

Het eerste verhaal van Paul Biegel stond in een krant. Het verhaal heette De ontevreden kabouter en Paul Biegel was nog maar vijftien jaar. Ruim zestig jaar later heeft de schrijver zo´n zestig boeken op zijn naam staan. Hij vertaalde uit het Frans en Engels en bewerkte een aantal klassieke verhalen, zoals het verhaal over Reinaart de Vos en De zwerftochten van Aeneas. Voor zijn bewerking van het verhaal over Brandaan, Anderland, kreeg hij in 1991 de Woutertje Pieterse Prijs. Ook vertaalde en bewerkte hij sprookjes van Grimm en de fabels van Aesopus. Paul Biegel kreeg in 1973 de Staatsprijs voor Jeugdliteratuur.

Toon aanbod