Luistervoorbeeld

De kleine kapitein en de schat van Schrik en Vreze

Auteur Paul Biegel
Spreker Jan Donkers
Speelduur 2u 11m 15s
€ 12,99

Beschrijving

Na de luisterboeken De kleine kapitein en De kleine kapitein in het land van Waan en Wijs is nu ook het laatste avontuur te beluisteren. Schepen, zee, boten, water, een kapitein, matrozen, stuurboord, bakboord, alle hens aan dek en heel veel avonturen!

De kleine kapitein heeft een vreemde brief gevonden in een van de zeven kisten met schatten, die hij op zijn laatste reis van de zeerover Schobbebonk heeft afgepakt. 'Aan de grote heer van Schrik en Vreze,' staat er op het oude, vergeelde en verkreukelde papier. Het is een vreemde brief met een onleesbare handtekening eronder.
Wie zou die briefschrijver zijn? vraagt de kleine kapitein zich af. En wie is de grote heer van Schrik en Vreze? Want daar moet de schat naartoe, dat begrijpt hij wel. Maar waar woont die heer?
De Grijze Schipper kan het hem vertellen. Maar hij vindt dat de kleine kapitein er niet heen moet gaan: '...want de grote heer van Schrik en Vreze woont in het Wazige Oosten. En in het Wazige Oosten kom je geen haven binnen met je schip. Daar hebben ze koperen kanonnen en met die koperen kanonnen schieten ze alles lek wat vreemd is.'
De kleine kapitein gaat toch. Met zijn zelfgebouwde schip de Nooitlek en zijn voltallige bemanning zet hij koers naar het Wazige Oosten om de vreemde heer te bezoeken. Het wordt een lange reis...

Inhoud
De schat van de zeerover
Op weg
Dappere Marinka
Schrik en Vreze?
De koperen kanonnen
De eerste kist
Het schip der woestijn
Fata morgana
Het spoor van bange Toontje
Wat de rovers vergaten
De spiegel in de lucht
Nog drie kisten
Naar het westen
Waar is de kleine kapitein? De woeste kookzee
De storm
De drijvende stad
Vijf kapiteinen
De oude wachter
Noorderlicht
De vuurpijl
De kist van het geluk
Feest in de Witte IJsburcht

Details

ImprintGottmer Uitgeversgroep
UitgeverGottmer Uitgevers Groep b.v.
Publicatiedatum 16 mei 2008
ISBN 9789025773526
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 10 tot 12 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 2u 11m 15s
Bestandsgrootte 97 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Paul Biegel

Paulus Johannes (Paul) Biegel (1925–2006) was een Nederlands schrijver. Hij heeft veel sprookjesachtige verhalen op zijn naam staan: in zijn boeken wemelt het van de prinsessen, dwergen, heksen en rovers. Ook spelen dieren een belangrijke rol. Zijn verhalen zijn vaak spannend en grappig tegelijk.

Het eerste verhaal van Paul Biegel stond in een krant. Het verhaal heette De ontevreden kabouter en Paul Biegel was nog maar vijftien jaar. Ruim zestig jaar later heeft de schrijver zo´n zestig boeken op zijn naam staan. Hij vertaalde uit het Frans en Engels en bewerkte een aantal klassieke verhalen, zoals het verhaal over Reinaart de Vos en De zwerftochten van Aeneas. Voor zijn bewerking van het verhaal over Brandaan, Anderland, kreeg hij in 1991 de Woutertje Pieterse Prijs. Ook vertaalde en bewerkte hij sprookjes van Grimm en de fabels van Aesopus. Paul Biegel kreeg in 1973 de Staatsprijs voor Jeugdliteratuur.

Toon aanbod