Luistervoorbeeld

Alleen hij

Auteur Andrew Gross
Spreker Jeroen Tjepkema
Speelduur 12u 33m 58s
€ 14,99

Beschrijving

Andrew Gross heeft met Alleen hij een aangrijpende thriller geschreven waarin de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog in het algemeen en die van Auschwitz in het bijzonder centraal staan.

1944. Terwijl in Europa de Tweede Wereldoorlog voortduurt, werken de Amerikanen uit alle macht aan het Manhattanproject. De formule die ontbreekt is ontwikkeld door de Poolse natuurkundige Alfred Mendl, die uit het getto van Warschau op transport naar Auschwitz is gezet.

De jonge Pool Nathan Blum is Europa ontvlucht en werkt als vertaler voor de Amerikanen. Hij spreekt vloeiend Duits en Pools, hij is vindingrijk en nu hij alles en iedereen is verloren in de oorlog, is hij vooral vastbesloten zijn leven een zinvolle nieuwe wending te geven. Wanneer de Amerikanen hem vragen het welhaast onmogelijke te doen, aarzelt hij niet. Hij zal terugkeren naar Europa en infiltreren in Auschwitz in een poging Alfred Mendl te bevrijden.

Andrew Gross schreef eerder negen thrillers onder zijn eigen naam en daarnaast nog eens vijf thrillers samen met James Patterson. Van hem verscheen ook De saboteur.

Details

ImprintUitgeverij De Fontein
UitgeverVBK Media
Publicatiedatum 15 april 2019
ISBN 9789026149757
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 12u 33m 58s
Bestandsgrootte 690 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Gross heeft de beschrijvingen van het kampleven opgetekend naar de verhalen van zijn schoonvader die in Auschwitz vastzat. Waar de hoofdpersonen fictie zijn, zijn de setting en veel van de personages gebaseerd op historische feiten. Voeg daaraan toe het inlevingsvermogen, de actie en de spanning en 'Alleen hij' is zowel een ontroerende als aangrijpende thriller.' - Booklist


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Andrew Gross

New York Times-bestsellerauteur Andrew Gross leerde het schrijversvak van niemand minder dan James Patterson, met wie hij samen zes thrillers schreef. Inmiddels is hij internationaal ook uiterst succesvol met zijn solothrillers. Zijn boeken zijn vertaald in meer dan twintig talen.

Toon aanbod