Luistervoorbeeld

Ten noorden van het paradijs

Ludwig Licht-kwartet 3
SerieLudwig Licht-kwartet deel 3
Auteur Thomas Engström
Voorlezer Bas van Werven
Speelduur 6u 30m 48s
€ 14,99

Beschrijving

Ten noorden van het paradijs is de derde spionagethriller in het Ludwig Lichtkwartet, de prijswinnende serie over Ludwig Licht, voormalig Stasi-agent en problem solver voor de CIA.

Deze derde thriller speelt zich af in 2014: in Little Havana, Miami, ontploffen twee autobommen. De slachtoffers zijn prominente figuren binnen de anti-Castrobeweging in Cuba. Wanneer Ludwig Licht samen met de FBI de aanslag onderzoekt, wordt hij een samenzwering ingetrokken die al vijftig jaar bestaat: een die directe gevolgen kan hebben voor de diplomatieke relaties tussen de Verenigde Staten, Havana en Moskou. Het machtsspel om Cuba is begonnen.

Eerder verschenen in de serie de spionagethrillers Ten westen van de vrijheid en Ten zuiden van de hel.

Ludwig Licht-kwartet #3

Details

ImprintUitgeverij AmboAnthos
UitgeverAmboAnthos
Publicatiedatum 19 juni 2017
ISBN 9789026340093
Taal Nederlands
Speelduur 6u 30m 48s
Bestandsgrootte 358 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

‘Met zijn thrillers over de hardste Duitse held ooit heeft Thomas Engström de klassieke spy novel naar de 21ste eeuw getild. De stijl is bondig, de setting inktzwart, de spanning ondraaglijk en Engströms gevoel voor humor bevrijdend.’ (Arne Dahl)

"Engström zet een knalhard verhaal neer […] geschreven in de traditie van het werk van Frederick Forsyth, met snufjes Lee Child en John le Carré.’ (de Volkskrant)

‘Sjöwall en Wahlöö hebben eindelijk hun gedroomde opvolger.’ (VN Detective & Thriller Gids 2017)

Over de auteur
Photo Thomas Engström
Thomas Engström

Thomas Engström (1975) is schrijver en journalist op het gebied van internationale politiek en veiligheidsbeleid. Hij studeerde rechten en specialiseerde zich in internationaal recht en mensenrechten. Hij werd Columnist van het Jaar en ontving voor Ten Westen van de vrijheid de prijs voor het Beste Zweedse Debuut. Later werd de thriller ook genomineerd voor het Beste Zweedse Boek van het Jaar. Engström is daarnaast vertaler, onder andere van het werk van Barack Obama en Ian Kershaw.

Toon aanbod