Eeuw in versnelling
Eeuw in versnelling

Eeuw in versnelling

Hoe de fiets voor een maatschappelijke revolutie in Nederland zorgde

Een intrigerende geschiedenis over de opkomst van de fiets en een kleine dorpsfabriek die uitgroeit tot het wereldconcern Gazelle.

Auteur

Marian Rijk

Spreker

Loretta Schrijver

Speelduur

7 uur 36 min

€ 12,99

Beschrijving

Een intrigerende geschiedenis over de opkomst van de fiets en een kleine dorpsfabriek die uitgroeit tot een wereldconcern

Een halve eeuw na de industriële revolutie wordt Willem Kölling geboren. De wereld waarin hij opgroeit verandert in hoog tempo; de technologische ontwikkelingen zorgen voor een grotere mobiliteit en meer vrije tijd. Het succes van een nieuw vervoermiddel, de fiets, intrigeert Willem.

In 1892 begint hij in Dieren een fietsenfabriek: Gazelle. Twintig jaar later bestaat de directie uit Willem, broer Hendrik, zus Jo en hun neef Jan Breukink. Het familiebedrijf overleeft twee wereldoorlogen en een economische crisis en ontwikkelt zich tot een moderne onderneming.

Maar er is ook tegenslag. Door de toegenomen internationale concurrentie en een te gemoedelijke bedrijfscultuur wordt de familie in 1970 gedwongen haar geliefde fabriek te verkopen.

Details

Imprint

Uitgeverij AmboAnthos

Uitgever

Ambo/Anthos B.V.

Publicatiedatum

17 april 2018

ISBN

9789026343940

Taal

Nederlands

Speelduur

7 uur 36 min

Bestandsgrootte

418 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Marian Rijk (1973) is uitgever bij een educatieve uitgeverij. Ze publiceerde eerder de literaire thriller Dieptepunt. Haar tweede thriller, Blauwdruk, kwam in 2014 uit. Marian Rijk is de kleindochter van Naan en Kees, de hoofdpersonen van Polderpioniers. Als kind logeerde ze vaak op de boerderij in de Wieringermeerpolder.

Meer spreker Loretta Schrijver Bekijk alles

De hertogin

De hertogin

Wendy Holden

€ 14,99
Leef meer als een luiaard
€ 14,99
Aanbieding Morgen zal het beter gaan

Morgen zal het beter gaan

Tatiana de Rosnay

€ 13,99 € 6,99
De tijden veranderen

De tijden veranderen

Carmen Korn

€ 15,99