Luistervoorbeeld

Eeuw in versnelling

Hoe de fiets voor een maatschappelijke revolutie in Nederland zorgde
Auteur Marian Rijk
Spreker Loretta Schrijver
Speelduur 7u 36m 56s
€ 12,99

Beschrijving

Een intrigerende geschiedenis over de opkomst van de fiets en een kleine dorpsfabriek die uitgroeit tot een wereldconcern

Een halve eeuw na de industriële revolutie wordt Willem Kölling geboren. De wereld waarin hij opgroeit verandert in hoog tempo; de technologische ontwikkelingen zorgen voor een grotere mobiliteit en meer vrije tijd. Het succes van een nieuw vervoermiddel, de fiets, intrigeert Willem.

In 1892 begint hij in Dieren een fietsenfabriek: Gazelle. Twintig jaar later bestaat de directie uit Willem, broer Hendrik, zus Jo en hun neef Jan Breukink. Het familiebedrijf overleeft twee wereldoorlogen en een economische crisis en ontwikkelt zich tot een moderne onderneming.

Maar er is ook tegenslag. Door de toegenomen internationale concurrentie en een te gemoedelijke bedrijfscultuur wordt de familie in 1970 gedwongen haar geliefde fabriek te verkopen.

Details

ImprintUitgeverij AmboAnthos
UitgeverAmboAnthos
Publicatiedatum 17 april 2018
ISBN 9789026343940
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 7u 36m 56s
Bestandsgrootte 418 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Marian Rijk

Marian Rijk (1973) is uitgever bij een educatieve uitgeverij. Ze publiceerde eerder de literaire thriller Dieptepunt. Haar tweede thriller, Blauwdruk, kwam in 2014 uit. Marian Rijk is de kleindochter van Naan en Kees, de hoofdpersonen van Polderpioniers. Als kind logeerde ze vaak op de boerderij in de Wieringermeerpolder.

Toon aanbod