Luistervoorbeeld

De tijden veranderen

Voorgelezen door Loretta Schrijver
SerieDe nieuwe tijd
Auteur Carmen Korn
Spreker Loretta Schrijver
VertalerOlga Groenewoud
Speelduur 17u 8m 28s
€ 15,99

Beschrijving

1970. Henny viert haar zeventigste verjaardag. Op het tuinfeest staan haar vriendinnen aan haar zijde, zoals ze dat al tientallen jaren doen. Tot Henny’s grote vreugde zijn haar kleindochter Katja, Ida’s dochter Florentine, en Ruth, de dochter van Käthe, er ook bij. Ook zij delen hun geluk, hun verdriet, de onbeduidende en de grote momenten.

Hun verhalen spelen zich deze keer af in het licht van de jaren zeventig en tachtig: een verdeeld Duitsland, de oorlog in Vietnam, de terreur van de RAF en uiteindelijk de val van de Berlijnse Muur. Met dit laatste deel van de trilogie, dat eindigt bij de eeuwwisseling, nemen we afscheid van de vier vrouwen die we sinds 1919 vergezellen.

Details

ImprintSignatuur
UitgeverBruna Uitgevers B.V., A.W.
Publicatiedatum 27 januari 2022
ISBN 9789046175163
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 17u 8m 28s
Bestandsgrootte 941 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Carmen Korn

Carmen Korn (1952, Düsseldorf) liet zich voor haar trilogie inspireren door de vrouwen uit haar eigen familie: haar grootmoeders, hun zussen en schoonzussen. Als jong meisje zat ze vaak naar hen te luisteren als ze het over de oorlog, over liefde of over hun dromen hadden. Veel van hun levens heeft Korn verwerkt in die van haar personages. Na haar studie werkte Korn als redacteur voor Stern. Haar journalistieke achtergrond hielp haar bij haar onderzoek naar de geschiedenis van Duitsland. Zo onderzocht zij bijvoorbeeld welke huizen er nog stonden na alle bombardementen of hoeveel etalageruiten speelgoedwinkel Schrader had, zodat haar allesomvattende portret van de Duitse geschiedenis van de twintigste eeuw zou kloppen.

Toon aanbod