Luistervoorbeeld

Tijd om opnieuw te beginnen

Voorgelezen door Loretta Schrijver
SerieDe nieuwe tijd
Auteur Carmen Korn
Spreker Loretta Schrijver
VertalerOlga Groenewoud
Speelduur 18u 38m 20s
€ 15,99

Beschrijving

Het is 1949; de nazi’s zijn verslagen. Het geluid van de bombardementen is nog maar net weggestorven. Hamburg ligt in puin. Velen hebben iemand verloren. Henny is op zoek naar haar vriendin Käthe, die verdwenen is. Lina opent een boekwinkel in de stad en Ida is teleurgesteld over haar relatie met de Chinese Tian.

Het tweede deel van de trilogie vertelt verder over het leven van de vriendinnen en hun kinderen, die op hun beurt hun eigen verhaal hebben. Ondertussen voltrekken zich op de achtergrond de pastelkleurige jaren vijftig en de beweeglijke jaren zestig, met onder andere de maanlanding, de bouw van de Berlijnse Muur en de muziek van The Beatles.

Vier vrouwen, een eeuw geschiedenis: Tijd om opnieuw te beginnen is het tweede deel in deze meeslepende trilogie.

Details

ImprintSignatuur
UitgeverA.W. Bruna Uitgevers
Publicatiedatum 11 december 2020
ISBN 9789046174463
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 18u 38m 20s
Bestandsgrootte 1024 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Carmen Korn

Carmen Korn (1952, Düsseldorf) liet zich voor haar trilogie inspireren door de vrouwen uit haar eigen familie: haar grootmoeders, hun zussen en schoonzussen. Als jong meisje zat ze vaak naar hen te luisteren als ze het over de oorlog, over liefde of over hun dromen hadden. Veel van hun levens heeft Korn verwerkt in die van haar personages. Na haar studie werkte Korn als redacteur voor Stern. Haar journalistieke achtergrond hielp haar bij haar onderzoek naar de geschiedenis van Duitsland. Zo onderzocht zij bijvoorbeeld welke huizen er nog stonden na alle bombardementen of hoeveel etalageruiten speelgoedwinkel Schrader had, zodat haar allesomvattende portret van de Duitse geschiedenis van de twintigste eeuw zou kloppen.

Toon aanbod