De hertogin
De hertogin

De hertogin

Gebasseerd op het ware verhaal van Wallis Simpson en Koning Edward VIII

Meeslepende roman over het Britse koningshuis. Gebaseerd op het ware verhaal van Wallis Simpson en koning Edward VIII. Voor de fans van The Crown en Downton Abbey.

Serie

Auteur

Wendy Holden

Spreker

Loretta Schrijver

Speelduur

16 uur 0 min

€ 14,99

Beschrijving

Hij gaf de troon op voor haar, zij alles voor hem...

In de roman De hertogin vertelt Wendy Holden vertelt hét liefdesverhaal van de twintigste eeuw: over twee mensen wier liefde zo groot was dat een koning zijn troon en zijn land opgaf om samen te kunnen zijn met de vrouw van wie hij hield.

1928. Wallis Simpson en haar echtgenoot arriveren in Londen. Ze hebben nauwelijks aanzien en weinig connecties en Wallis’ eerste maanden in de stad zijn eenzaam en saai. Wanneer het stel via kennissen een uitnodiging ontvangt voor een feest waar ook Edward, de prins van Wales, aanwezig is, stijgt Wallis’ ster. Met haar Amerikaanse eerlijkheid is ze een verademing voor de prins en ze worden geliefden. Wallis wordt ondergedompeld in een wereld van onvoorstelbare luxe en privileges en ze geniet van weekenden met de prins in zijn privépaleis op het terrein van Windsor Castle.

De prins zal echter moeten trouwen en zij heeft een echtgenoot. Wanneer Edward na zijn troonsbestijging weigert Wallis op te geven verandert haar sprookje in een nachtmerrie en wordt Wallis Simpson het gezicht van het grootste koninklijke schandaal van de twintigste eeuw.

De Hertogin van Wendy Holden is het tweede deel in de trilogie over de outsiders van het Britse Koningshuis

‘Fans van biografische fictie en Britse royalty zullen enorm genieten van dit sprankelende verhaal over liefde en verlies.’ – Booklist

Details

Imprint

Ambo|Anthos

Uitgever

Ambo/Anthos B.V.

Publicatiedatum

14 september 2023

ISBN

9789026364334

Taal

Nederlands

Speelduur

16 uur 0 min

Bestandsgrootte

879 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Wendy Holden was journalist voor The Sunday Times en The Mail on Sunday voordat ze fulltime auteur werd. Ze heeft meerdere romans op haar naam staan, alle bestsellers. De hertogin is na De gouvernante het tweede deel in een trilogie over het Britse koningshuis. Holden woont in Engeland.

Meer auteur Wendy Holden Bekijk alles

De prinses

De prinses

Wendy Holden

€ 14,99
De gouvernante

De gouvernante

Wendy Holden

€ 14,99

Meer spreker Loretta Schrijver Bekijk alles

Leef meer als een luiaard
€ 14,99
Morgen zal het beter gaan

Morgen zal het beter gaan

Tatiana de Rosnay

€ 13,99
De tijden veranderen

De tijden veranderen

Carmen Korn

€ 15,99
De code

De code

Denise Rudberg

€ 11,99