De hertogin
De hertogin
Wendy Holden
Nog geen luistervoorbeeld

De hertogin

Gebasseerd op het ware verhaal van Wallis Simpson en Koning Edward VIII

De hertogin van Wendy Holden is na De gouvernante het tweede boek in een serie over het Britse koningshuis. Voor de fans van The Crown en Reserve van Prins Harry.

€ 14,99

Beschrijving

1928. Wallis Simpson en haar echtgenoot arriveren in Londen. Wallis heeft nauwelijks aanzien en weinig connecties. Haar eerste maanden in de stad zijn eenzaam en saai. Wanneer het stel via kennissen een uitnodiging ontvangt voor een feest waar ook Edward, de prins van Wales, aanwezig is, stijgt Wallis’ ster. Met haar Amerikaanse eerlijkheid is ze een verademing voor de prins en ze worden geliefden. Wallis wordt ondergedompeld in een wereld van onvoorstelbare luxe en privileges en ze geniet van weekenden met de prins in zijn privépaleis op het terrein van Windsor Castle. Maar de prins zal moeten trouwen en zij heeft een echtgenoot. Wanneer Edward na zijn troonsbestijging weigert Wallis op te geven verandert haar sprookje in een nachtmerrie. De koninklijke familie sluit haar buiten en iedereen geeft haar de schuld van de troonsafstand. Zo wordt Wallis Simpson het gezicht van het grootste koninklijke schandaal van de twintigste eeuw. ‘Fans van biografische fictie en Britse royalty zullen enorm genieten van dit sprankelende verhaal over liefde en verlies.’ – Booklist

Details

Imprint

Ambo|Anthos

Uitgever

Ambo/Anthos B.V.

Publicatiedatum

30 augustus 2023

ISBN

9789026364334

Taal

Nederlands

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Wendy Holden was journalist voor The Sunday Times en The Mail on Sunday voordat ze fulltime auteur werd. Ze heeft meerdere romans op haar naam staan, alle bestsellers. De hertogin is na De gouvernante het tweede deel in een trilogie over het Britse koningshuis. Holden woont in Derbyshire.

Meer auteur Wendy Holden Bekijk alles

De gouvernante

De gouvernante

Wendy Holden

€ 14,99

Meer spreker Loretta Schrijver Bekijk alles

Morgen zal het beter gaan

Morgen zal het beter gaan

Tatiana de Rosnay

€ 13,99
De tijden veranderen

De tijden veranderen

Carmen Korn

€ 15,99
De code

De code

Denise Rudberg

€ 13,99
Joris Kabeltje

Joris Kabeltje

Mies Bouhuys, Fiep Westendorp

€ 6,99