Sofasessies
Sofasessies

Sofasessies

Hoe therapie mij niet heeft geholpen en vooral waarom niet

Wijs geworden door zelfstudie en ervaring legt Marian Mudder op heldere wijze uit waaròm de therapieën niet hebben gewerkt en vooral wat haar wèl heeft geholpen.

Auteur

Marian Mudder

Spreker

Marian Mudder

Speelduur

6 uur 24 min

€ 11,99

Beschrijving

Op haar 28ste ging actrice en schrijfster Marian Mudder voor het eerst in therapie. Het hielp niet. Integendeel, ze kreeg er nieuwe problemen bij. Ze ging op zoek naar een remedie waar ze wel baat bij had voor haar angsten en depressies. Wat volgende is een bonte stoet therapeuten, regulier en alternatief-, een rits workshops en stapels zelfhulpboeken. In het beste geval kwam ze tot inzicht en begrip maar de paniekaanvallen bleven komen.

Vastberaden om zichzelf hiervan te bevrijden ging ze zelf op onderzoek uit. Ze verdiepte zich intensief verdiept in psychologie en oosterse filosofie en heeft zichzelf uiteindelijk weten te genezen van haar angsten en somberte.

In Sofasessies fileert ze elke therapie die ze ooit is aangegaan op een manier die we van haar kennen: hilarisch, hartstochtelijk en schaamteloos eerlijk. Wijs geworden door zelfstudie en ervaring legt ze op heldere wijze uit waaròm de therapieën niet hebben gewerkt en vooral wat haar wèl heeft geholpen. Ze belicht de trucs waarmee we ons bedienen om ons maar te laten streven naar een beter ik waardoor we blijven hangen in traumatische verhalen uit het verleden. Ze deelt alle kennis die ze in de loop der jaren heeft opgedaan en heeft praktisch advies.

Sofasessies is een openhartig verhaal over emotioneel herstel. Inspirerend geestig, herkenbaar, aangrijpend en vooral hoopvol.

'Openhartig en warmbloedig egodocument dat de werking en beperkingen van allerhande therapieën feilloos blootlegt.' - Susan Smit

Details

Imprint

Ambo|Anthos

Uitgever

Ambo/Anthos B.V.

Publicatiedatum

21 april 2023

ISBN

9789026364754

Taal

Nederlands

Speelduur

6 uur 24 min

Bestandsgrootte

354 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Marian Mudder is therapeut, schrijver en actrice. Eerder schreef ze onder meer de romans Geluksblind en De perfecte minnares. In 2017 verscheen haar boek Sofasessies over de verschillende soorten therapieën waarmee ze van haar angst probeerde af te komen. Inmiddels is ze zelf al 10 jaar therapeut, gespecialiseerd in angstproblematiek. Wat ik eerder had willen weten is het zelfhulpboek dat ze graag zelf had gehad.

Meer auteur Marian Mudder Bekijk alles

Wat ik eerder had willen weten
€ 12,99
Opium

Opium

Marian Mudder

€ 13,99

Meer spreker Marian Mudder Bekijk alles

Wat ik eerder had willen weten
€ 12,99
De lege kamer

De lege kamer

Sophie Hannah

€ 14,99
De meid

De meid

Marlies Allewijn

€ 14,99
Opium

Opium

Marian Mudder

€ 13,99