Luistervoorbeeld

De geniale vriendin

SerieDe Napolitaanse romans deel 1
Auteur Elena Ferrante
Spreker Dieuwertje Blok
Speelduur 11u 33m 16s
€ 9,99

Beschrijving

Deel 1 van de Napolitaanse romans

Lila en Elena groeien samen op in een volkswijk in het Napels van de jaren vijftig, een tijd waarin het ondenkbaar is dat meisjes hun tijd verspillen met leren. De intelligente Lila moet van school om te gaan werken. Ze probeert aan haar milieu te ontsnappen door jong te trouwen. Haar beste vriendin Elena mag wél verder leren, maar beseft maar al te goed hoeveel slimmer Lila is. En mooier.

De geniale vriendin is de eerste van Ferrantes vier Napolitaanse romans, waarin zij met groot inlevingsvermogen en in een onnavolgbare stijl vertelt over twee vrouwen en hun levenslange vriendschap, die even sterk om liefde als om rivaliteit draait. Ferrante vertelt met het verhaal van Lila en Elena ook het verhaal van een wijk, een stad en een land in een tijd vol veranderingen.

Details

ImprintWereldbibliotheek
UitgeverUitgeverij Nieuw Amsterdam
Publicatiedatum 28 september 2017
ISBN 9789028442856
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 11u 33m 16s
Bestandsgrootte 634 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'De momenten waar het echt om draait in het leven, dat zijn er maar een paar. De gebeurtenissen waardoor we zijn geworden wie we zijn, staan als een brandmerk in onze ziel geschroeid. We kunnen er nooit van loskomen. Hooguit kunnen we ze beschrijven. Dat is het verhaal van de Napolitaanse romans van Elena Ferrante.' - De Groene Amsterdammer

'Zoveel beter dan goed. *****' - De Standaard

'Ferrante weet met rake typeringen elk personage tot mens van vlees en bloed te maken. ****' - Leeuwarder Courant

'Ferrante concentreert zich op een postzegel die ze uitvergroot tot wereldformaat. ****' - NRC Handelsblad

'Zadie Smith is fan – en wij ook.' - Vogue


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Kan kort zijn beste wat ik sinds tijden heb gelezen en gehoord via luisterboek!
Dit is een meesterwerk en 1 van de 4 delen van het voortreffelijke geschreven meesterwerk van de Napolitaanse romans door Elena Ferrante. Kan kort zijn beste wat ik sinds tijden heb gelezen en gehoord via luisterboek!
Over de auteur

Elena Ferrante is een Italiaanse bestsellerauteur. De naam is een pseudoniem. De werkelijke auteur wil onbekend blijven.

Ferrante schreef: ‘Ik geloof dat boeken, als ze geschreven zijn, hun auteurs niet meer nodig hebben. Als ze wat te zeggen hebben, zullen ze vroeg of laat lezers vinden.’

Elena Ferrante is auteur van Dagen van verlating (2003), De verborgen dochter (2008), Kwellende liefde (2016) en de Napolitaanse romans De geniale vriendin (2013), De nieuwe achternaam (2015), Wie vlucht en wie blijft (2016) en Het verhaal van het verloren kind (2016).

Het zijn deze Napolitaanse romans, prachtige romans over het vrouwelijk bestaan en over vriendschap en rivaliteit die Ferrante in en buiten Italië gelijk hebben gegeven. Critici, lezers en boekhandelaren in onder meer de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje en Denemarken lopen over van enthousiasme voor de romans van deze auteur, van wie niemand weet wie zij is.

Toon aanbod