Luistervoorbeeld

Als een rivier

Gedachten en impressies
Auteur Paulo Coelho
Spreker Julika Marijn
Speelduur 2u 28m 45s
€ 7,99

Beschrijving

Een selectie uit de wereldwijd gepubliceerde gedachten en impressies van Paulo Coelho tussen 1998-2005, voorgelezen door Julika Marijn.

Paulo Coelho is een van de geliefdste schrijvers van onze tijd. Zijn boeken staan niet alleen hoog op de bestsellerlijsten maar sluiten naadloos aan bij het verlangen van zijn lezers, die op zoek zijn naar nieuwe manieren om de wereld te begrijpen.

In Als een rivier spreekt de auteur rechtstreeks tot zijn lezers. Via speelse, soms emotionele, dan weer beschouwende impressies en gedachten geeft Coelho zijn verfrissende kijk op de wereld en het leven, en laat hij telkens vanuit een andere invalshoek zien hoe mensen invloed op het leven kunnen uitoefenen door de juiste keuzes te maken.
Verkorte versie

Inhoud
Voorwoord
Een dag in mijn molen
Handleiding voor het beklimmen van bergen
In een bar in Tokio
Over het belang van de blik
Djengis Khan en zijn valk
De doos van Pandora
De muziek die uit het kapelletje kwam
Het kooltje dat buiten het haardvuur lag
De pianist in het winkelcentrum
Op weg naar de boekenbeurs in Chicago
Het brood dat op de verkeerde kant viel
Iemand uit Marokko
Mijn begrafenis
Het zijn tenslotte vrienden van me
Zomaar een dag in januari 2005
Nhá Chica uit Baependi
Je persoonlijke legende leven
Hoe belangrijk zijn katten bij het mediteren
Ik mag niet naar binnen
Heksen en gratie
Over het tempo en de Camino
Een andere manier van reizen
Een sprookje
Aan de grootste der Braziliaanse schrijvers
Het lachende stelletje (Londen, 1977)
De tweede kans
Het verdriet van de woestijn
Rome: Isabella is terug uit Nepal
De smaak van het krijgen
De wolk en de duin
De militair in het bos
Een reis om de wereld na de dood
De twee juwelen
De kunst van het proberen
Dank u wel, president Bush
De wet van Jante
Je blijven openstellen voor de liefde
Geloven in het onmogelijke
De storm nadert

Details

ImprintDe Arbeiderspers
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 29 juni 2018
ISBN 9789029528429
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 2u 28m 45s
Bestandsgrootte 100 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Paulo Coelho

Paulo Coelho wordt in 1947 in Rio de Janeiro geboren. Hij gaat Rechten studeren, maar stopt met deze studie wanneer hij merkt dat hij zijn studie verwaarloost. Hij wil zijn droom verwezenlijken en schrijver worden. Na een periode in Amsterdam, waar Coelho op zoek naar zichzelf is, liefhebbert in magie en occulte boeken bestudeert, keert hij in 1973 naar Brazilië terug en gaat popsongs schrijven. Hij schrijft liedjes voor Raul Seixas, Rita Lee en Sidney Magal. Kort daarna gaat hij werken als journalist. Als blijkt dat Coelho hier zijn brood mee kan verdienen, wil hij beginnen met het schrijven van romans. Maar de door hem net opgerichte poëzie-uitgeverij kost hem zo veel tijd dat van schrijven alsnog niets komt.

Dan besluit in 1986 Paulo Coelho om de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela te gaan lopen. Wanneer deze pelgrimstocht is afgelopen, heeft Coelho er moeite mee dat het voorbij is. Dat is het moment waarop hij besluit om het tekstschrijven en de journalistiek achter zich te laten en zich te concentreren op het schrijven van romans. Zijn eerste boek wordt in 1987 gepubliceerd en gaat over zijn ervaringen tijdens de pelgrimstocht: De pelgrimstocht naar Santiago. Dagboek van een magiër. De alchemist is het boek dat hierna verschijnt en is een enorm succes. In 29 landen staat dit boek op nummer één van de bestsellers en tot nu toe er zijn meer dan 32 miljoen exemplaren over de hele wereld van verkocht. In 1994 verschijnt Aan de oever van de Piedra huilde ik, De vijfde berg wordt gepubliceerd in 1996 en Veronika besluit te streven in 1998. Zijn meest recente boek is De heks van Portobello.

Deze boeken zijn in 59 verschillende talen vertaald en worden in 140 landen verkocht. Coelho schrijft over religie, over filosofie, over spiritualiteit, maar voelt zich niet verwant met een beweging als New Age.

Zelfverwerkelijking is het centrale thema in Coelho's werk. In zijn romans laten de hoofdpersonages alles achter zich om op zoek te gaan naar hun ware lotsbestemming.

Coelho heeft het Paulo Coelho Institute opgericht dat voorziet in hulp en mogelijkheden voor de minderbedeelden in Brazilië, vooral kinderen en ouderen. Hij is geëerd met vele internationale prijzen, waaronder de Crystal Award van het World Economic Forum voor zijn gehele oeuvre en de Franse Ordre National de la Légion d’Honneur. In 2002 trad Coelho toe tot de Academia Brasileira de Letras.

Toon aanbod