Luistervoorbeeld

Animal Farm

Auteur George Orwell
Spreker Jeroen van Kan
Speelduur 3u 29m
€ 13,99

Beschrijving

De dieren op een boerderij komen in opstand tegen hun meester – de mens – en nemen zelf de macht in handen. De varkens, die lang tevoren in het geheim hebben leren lezen en schrijven, werpen zich op als de natuurlijke leiders van de revolutie. Zij staan immers op een hoger intellectueel peil dan de andere dieren. Ze breiden hun voorrechten steeds verder uit en vormen een nieuwe elite, even oppermachtig als de oude heersers. De catastrofale ineenstorting van deze gemeenschap kan ten slotte niet uitblijven.

Animal Farm, geschreven in 1943, is een klassiek geworden satire op een totalitaire staat en samenleving, die vandaag de dag nog niets aan zeggingskracht heeft verloren.

Details

ImprintDe Arbeiderspers
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 6 augustus 2019
ISBN 9789029541022
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 3u 29m
Bestandsgrootte 191 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Leerzaam en vaak aangrijpend sprookje voor volwassenen.’' - Algemeen Dagblad


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo George Orwell

George Orwell (1903-1950) werd geboren in India, studeerde aan Eton, en diende tot 1928 bij de Indiase Imperial Police in Birma. In 1936 vocht hij aan republikeinse kant in de Spaanse Burgeroorlog. Bij De Arbeiderspers verschenen zijn meesterwerken 1984, Animal Farm (in 2019 ook als graphic novel), Birmaanse dagen, Saluut aan Catalonië en Aan de grond in Londen en Parijs.

Toon aanbod