Luistervoorbeeld

Knap voor een dik meisje

Auteur Tatjana Almuli
Voorlezer Tatjana Almuli
Speelduur 4u 41m 23s
€ 12,99

Beschrijving

Tatjana is al haar hele leven dik. En krijgt dus al zo lang ze zich kan herinneren ongevraagd commentaar op haar lijf. Naaste familie, wildvreemden, specialisten: iedereen vindt het nodig haar te vertellen dat dik zijn iets slechts is en dat ze daar zo snel mogelijk iets aan moet doen. Alsof het haar niet al duidelijk was hoeveel haar extra kilo’s haar hebben gekost. In haar puberteit waren er geen prille liefdes of eerste seksuele ervaringen, geen onbezorgd ontdekken van de wereld. In plaats daarvan waren er pestende klasgenoten, stiekeme vreetbuien en een constante schaamte.

Wanneer ze eenderde van haar lichaamsgewicht verliest ervaart ze voor het eerst de privileges die bij slank zijn horen. Toch neemt het ongevraagde commentaar alleen maar toe – al helemaal als ze weer begint aan te komen. In dit boek neemt ze zélf de regie in het gesprek over haar lichaam, en doet ze openhartig verslag van het leven als dikke vrouw in een land waar dun zijn de norm is.

Details

ImprintNijgh & Van Ditmar
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 9 april 2019
ISBN 9789038807478
Taal Nederlands
Speelduur 4u 41m 23s
Bestandsgrootte 258 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Ontwapenend' - Elle

Over de auteur
Photo Tatjana Almuli
Tatjana Almuli

Tatjana Almuli (1991) studeerde Nederlands en journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam. Op 22-jarige leeftijd nam ze deel aan het televisieprogramma Obese. Sindsdien schrijft ze over thema’s als gewicht, schoonheids- en gezondheidsidealen, zelfbeeld en zelfacceptatie voor Women’s Health en op haar eigen sociale mediakanalen. Daarnaast werkt ze als freelance fotograaf. Knap voor een dik meisje is haar debuut.

Toon aanbod