Luistervoorbeeld

Dorst

Auteur Esther Gerritsen
Voorlezer Anne van Veen
Speelduur 4u 43m 3s
€ 10,99

Beschrijving

Als Coco en haar moeder Elisabeth elkaar op een dag bij toeval tegen het lijf lopen, vertelt de moeder tussen neus en lippen door dat ze niet lang meer te leven heeft. Coco voelt zich verantwoordelijk en trekt bij haar moeder in. Terug in het ouderlijk huis pakt Coco haar oude drankgewoontes weer op. Hoelang verdraagt de zieke Elisabeth haar dochter om zich heen?

Shortlist Libris Literatuurprijs 2013

Details

ImprintUitgeverij De Geus
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 7 februari 2018
ISBN 9789044540451
Taal Nederlands
Speelduur 4u 43m 3s
Bestandsgrootte 259 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Deze ontregelende roman over vreemde personages die elkaar hebben gemist, met een knappe en onverwachte apotheose, is bijzonder sterk. Een roman die nog lang indruk zal achterlaten.' (NBD Biblion)

'De scènes tussen Coco en Elisabeth zijn briljant beschreven door Gerritsen, omdat ze op indringende en humoristische wijze laten zien hoe het kan schuren tussen mensen die weliswaar familie zijn, maar die elkaar eigenlijk niet kennen.' (Tzum)

Over de auteur
Photo Esther Gerritsen
Esther Gerritsen

Esther Gerritsen (1972) debuteerde in 2000 met de verhalenbundel Bevoorrecht bewustzijn (De Geus). Hierna volgden de romans Tussen Een Persoon, Normale dagen en De kleine miezerige god. Haar laatste drie romans werden alle genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs, Superduif uit 2010, Dorst uit 2012 en haar meest recente roman Roxy.

In 2014 ontving Gerritsen de Frans Kellendonk-prijs, die driejaarlijks wordt toegekend aan een Nederlandstalige auteur met een literair oeuvre dat getuigt van een onafhankelijke en originele kijk op maatschappelijke of existentiële problematiek. Gerritsen heeft een wekelijkse column in de VPRO Gids. Ook schreef ze meerdere theaterteksten voor onder andere Keesen&Co en, samen met Saskia Diesing, het scenario voor de film Nena en de bewerking van haar roman Dorst.

Esther Gerritsen is sinds oktober 2014 samen met Tommy Wieringa het gezicht van de Nederlandse Boekenbon.

Toon aanbod