Atlas van een bezette stad
Atlas van een bezette stad

Atlas van een bezette stad

Amsterdam 1940-1945

Dit audioboek schetst de historische achtergronden van de Duitse bezetting van Amsterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Auteur

Bianca Stigter

Spreker

Frank Rigter

Speelduur

2 uur 33 min

€ 14,99

Beschrijving

Dit audioboek schetst de historische achtergronden van de Duitse bezetting van Amsterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het is de weergave van de inleiding van het boek 'Atlas van een bezette stad', waarin Bianca Stigter de lezer gidst door bezet Amsterdam. Ze vertelt wat er in de oorlog op straathoeken en achter voordeuren heeft plaatsgevonden. Een indrukwekkend monument voor oorlogsslachtoffers en verzetsmensen. Naast dit audioboek zijn ook audiowandelingen door Amsterdam-Oost en Amsterdam-Centrum beschikbaar, eveneens gebaseerd op 'Atlas van een bezette stad'. Meer informatie is te vinden op www.atlascontact.nl/bezettestad

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

1 mei 2021

ISBN

9789045045023

Taal

Nederlands

Speelduur

2 uur 33 min

Bestandsgrootte

211 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Bianca Stigter is historicus, cultuurcriticus en redacteur van NRC Handelsblad. Eerder publiceerde ze onder meer Goud uit stro, Het menselijk lichaam als avontuur, Per ongeluk expres, De Ontsproten Picasso (genomineerd voor de AKO Literatuurprijs), en De bezette stad, waarvan Atlas van een bezette stad een zeer uitgebreide, rijk geïllustreerde uitgave is. In 2023 verscheen de op dit boek geïnspireerde film De bezette stad. Ook maakte Stigter de documentaire Three Minutes: A Lengthening, die werd genomineerd voor een Gouden Kalf en werd bekroond met de Yad Vashem Award. In 2023 werd Bianca Stigter de Andreaspenning uitgereikt namens de Stad Amsterdam, als erkenning voor haar bijdrage aan het herdenken van de Tweede Wereldoorlog in de stad.

Meer auteur Bianca Stigter Bekijk alles

Een wandeling door Amsterdam-Oost
€ 4,99
Een wandeling door Amsterdam-Centrum
€ 4,99

Meer spreker Frank Rigter Bekijk alles

Zevenpoot

Zevenpoot

Arnon Grunberg

€ 9,99
In naam van de vader

In naam van de vader

James Patterson

€ 12,99
De honderd dagen

De honderd dagen

Joseph Roth

€ 9,99
Aanbieding De postzegelverzamelaar
€ 12,99 € 5,99