Een wandeling door Amsterdam-Oost
Een wandeling door Amsterdam-Oost

Een wandeling door Amsterdam-Oost

Atlas van een bezette stad

Een audiowandeling door Amsterdam-Oost, gebaseerd op ‘Atlas van een bezette stad’. Het voert langs tientallen adressen, met heel diverse verhalen uit dagboeken, krantenverslagen en van ooggetuigen.

Auteur

Bianca Stigter

Spreker

Frank Rigter

Speelduur

1 uur 30 min

€ 4,99

Beschrijving

Wandel mee of luister vanuit je luie stoel! De audiowandeling door Amsterdam-Oost heeft een lengte van 6 kilometer en duurt, inclusief luisteren, 2,5 – 3 uur. De route start en eindigt bij het Muiderpoortstation en gaat voornamelijk door de Indische buurt en de Transvaalbuurt, destijds een van de Joodse buurten in Amsterdam. De wandeling voert langs tientallen adressen, met heel diverse verhalen uit dagboeken, krantenverslagen en van ooggetuigen. Over verzetsstrijders die een clandestiene drukkerij bestierden, weggevoerde Joodse Amsterdammers, onderduikadressen, verradersbriefjes, razzia-verzamelplaatsen, Duitse Wehrmacht-inkwartiering, etc. Naast de audiowandelingen is een audioboek beschikbaar met de historische achtergronden van de Duitse bezetting, evenals deze wandeling gebaseerd op de tekst van 'Atlas van een bezette stad'. Meer informatie, een kaartje en gpx-bestand is te vinden op www.atlascontact.nl/bezettestad

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

30 april 2021

ISBN

9789045045030

Taal

Nederlands

Speelduur

1 uur 30 min

Bestandsgrootte

124 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Bianca Stigter studeerde geschiedenis en is redacteur van NRC Handelsblad. Eerder publiceerde ze onder meer 'Goud uit stro. Het menselijk lichaam als avontuur', 'Per ongeluk expres', 'De Ontsproten Picasso' en 'De bezette stad' waarop de rijk geïllustreerde atlas-editie is gebaseerd: 'Atlas van een bezette stad'.

Meer auteur Bianca Stigter Bekijk alles

Een wandeling door Amsterdam-Centrum
€ 4,99
Atlas van een bezette stad
€ 14,99

Meer spreker Frank Rigter Bekijk alles

Uitgeblu(t)st

Uitgeblu(t)st

Luc Wachtelaer

€ 9,99
Het D-day complot

Het D-day complot

Tomas Ross

€ 15,99
Zij die gaan sterven

Zij die gaan sterven

James Patterson

€ 12,99

Zevenpoot

Arnon Grunberg

€ 9,99