Een wandeling door Amsterdam-Centrum
Een wandeling door Amsterdam-Centrum

Een wandeling door Amsterdam-Centrum

Atlas van een bezette stad

Audiowandeling door Amsterdam-Centrum, gebaseerd op 'Atlas van een bezette stad'. U staat stil bij de schietpartij op de Dam van 7 mei 1945 en het neergestorte Brits vliegtuig bij het Muntplein.

Auteur

Bianca Stigter

Spreker

Frank Rigter

Speelduur

1 uur 44 min

€ 4,99

Beschrijving

Wandel mee of luister vanuit je luie stoel! De audiowandeling door Amsterdam-Centrum heeft een lengte van 5 kilometer en duurt, inclusief luisteren, ca. 2,5 – 3 uur. De wandeling loopt van het Centraal Station naar de Munt en terug en staat o.a. stil bij gebeurtenissen langs die route, zoals de schietpartij op de Dam van 7 mei 1945 en het neerstorten van een Brits vliegtuig bij het Muntplein in 1943, maar voert ook langs de cafés waar zwarthandelaren en WA’ers kind aan huis waren en een zeventiende-eeuws pand met zestien onderduikers. Naast de audiowandelingen is een audioboek beschikbaar met de historische achtergronden van de Duitse bezetting, evenals deze wandeling gebaseerd op de tekst van 'Atlas van een bezette stad'. Meer informatie, een kaartje en gpx-bestand is te vinden op www.atlascontact.nl/bezettestad

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

1 mei 2021

ISBN

9789045045047

Taal

Nederlands

Speelduur

1 uur 44 min

Bestandsgrootte

143 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Bianca Stigter studeerde geschiedenis en is redacteur van NRC Handelsblad. Eerder publiceerde ze onder meer 'Goud uit stro. Het menselijk lichaam als avontuur', 'Per ongeluk expres', 'De Ontsproten Picasso' en 'De bezette stad' waarop de rijk geïllustreerde atlas-editie is gebaseerd: 'Atlas van een bezette stad'.

Meer auteur Bianca Stigter Bekijk alles

Een wandeling door Amsterdam-Oost
€ 4,99
Atlas van een bezette stad
€ 14,99

Meer spreker Frank Rigter Bekijk alles

Zij die gaan sterven

Zij die gaan sterven

James Patterson

€ 12,99

Zevenpoot

Arnon Grunberg

€ 9,99

Het D-day complot

Tomas Ross

€ 15,99
Ossenkop

Ossenkop

Manik Sarkar

€ 11,99