Luistervoorbeeld

IJzerkop

Een meisje in het leger van Napoleon
Auteur Jean-Claude van Rijckeghem
Spreker Christel Schimmel, Maarten Smeele
Speelduur 11u 37m 45s
€ 14,99

Beschrijving

Historische jeugdroman over een meisje in het leger van Napoleon, van de co-auteur van de bekroonde historische romans Jonkvrouw en Galgenmeid.

De achttienjarige Stans houdt nooit haar mond, liegt als de pest en doet wat niet mag. Ze droomt ervan Gent achter zich te laten en iets van de wereld te zien. Daar wordt abrupt een einde aan gemaakt als haar vader failliet dreigt te gaan en Stans met een rijke, opdringerige geldschieter moet trouwen. Ook al heeft hij een bad met warm water en koopt hij zijden kleren voor Stans, haar huwelijk is een gouden kooi. Zelfs het leven van een soldaat in het leger van Napoleon lijkt haar aantrekkelijker.
Stans loopt weg, onherkenbaar, in de kleren van haar echtgenoot en komt in Parijs terecht bij Napoleons veertiende compagnie. Ze moet tot elke prijs verborgen houden dat ze eigenlijk een meisje is. Haar broer Pier zit haar op de hielen. Hij is vastbesloten haar te vinden en terug te brengen naar haar man.

Details

ImprintQuerido
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 2 oktober 2019
ISBN 9789045124391
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 13 tot 15 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 11u 37m 45s
Bestandsgrootte 639 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'IJzerkop is een wervelend geschreven historische roman die met veel durf en een filmische schrijfstijl lezers uit de eenentwintigste eeuw helemaal warm kan maken voor de Napoleontische tijd.' - De Standaard


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Jean-Claude van Rijckeghem

Jean-Claude van Rijckeghem (1963) richtte het productiehuis A Private View op en is scenarist, filmproducent en schrijver. Hij is co-auteur van de bekroonde historische jeugdromans Jonkvrouw en Galgenmeid, die allebei de Boekenleeuw wonnen. Hij is (co)-scenarist van succesvolle films als Aanrijding in Moscou, Meisjes, Zagros en Brasserie Romantiek, van de televisieserie Amigo’s en van stripverhalen zoals Little England. Jean-Claude van Rijckeghem bedenkt zijn scenario’s en verhalen in de meeste gevallen in samenwerking met anderen. IJzerkop, over Stans die als meisje in het leger van Napoleon gaat, is het eerste boek dat hij helemaal alleen schrijft. ‘Prachtige taal’ (Jaap Leest)

Toon aanbod