Luistervoorbeeld

Jonkvrouw

Auteur Jean-Claude van Rijckeghem, Pat van Beirs
Spreker Hilde Heijnen
Speelduur 7u 48m 17s
€ 9,99

Beschrijving

Marguerite van Male is pas 14-en-een-half, maar toch droomt ze al van de ridder die haar naar een kasteel in de wolken zal voeren. Maar de ridders die ze ontmoet zijn allemaal sufferds die niet bestand zijn tegen haar pittige karakter en haar opvliegende aard. En op een kwade dag beslist haar vader met wie ze die zomer zal huwen...

In haar eigen woorden vertelt Marguerite over haar vreselijke vossenhaar dat nooit in vorm blijft, over Willem die een meester is in de zoenkunde, over Roderik uit wiens kaakbeen ze een tand had geslagen, over de monnik Zannekin die stinkt als een varkenskot, over de vrije stad Brugge met haar knarsende uithangborden, over de boeken van haar moeder met hun smachtende liefdesverhalen, over de rode zweertjes in het gezicht van haar toekomstige echtgenoot en over de zwarte haat die ze voelt voor haar bloedeigen vader.

Jonkvrouw werd bekroond met de Thea Beckmanprijs 2005, de Boekenleeuw 2006 en werd genomineerd voor de Gouden Zoen.

Met haar unieke stem, waarmee ze vele snaren weet te bespelen, en haar vurige enthousiasme leest Hilde Heijnen deze aangrijpende, spannende en sexy jeugdroman voor.

Details

UitgeverXander Uitgevers B.V.
Publicatiedatum 14 februari 2011
ISBN 9789461495242
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 13 tot 15 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 7u 48m 17s
Bestandsgrootte 328 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Jean-Claude van Rijckeghem

Jean-Claude van Rijckeghem (1963) richtte het productiehuis A Private View op en is scenarist, filmproducent en schrijver. Hij is co-auteur van de bekroonde historische jeugdromans Jonkvrouw en Galgenmeid, die allebei de Boekenleeuw wonnen. Hij is (co)-scenarist van succesvolle films als Aanrijding in Moscou, Meisjes, Zagros en Brasserie Romantiek, van de televisieserie Amigo’s en van stripverhalen zoals Little England. Jean-Claude van Rijckeghem bedenkt zijn scenario’s en verhalen in de meeste gevallen in samenwerking met anderen. IJzerkop, over Stans die als meisje in het leger van Napoleon gaat, is het eerste boek dat hij helemaal alleen schrijft. ‘Prachtige taal’ (Jaap Leest)

Toon aanbod