Luistervoorbeeld

Rusteloos land

Auteur Belinda Bauer
Voorlezer Anne van Veen
Speelduur 8u 39m 24s
€ 9,49

Beschrijving

Elke dag na school en in de weekenden, wanneer zijn vriendjes voetbalplaatjes ruilen, gaat de twaalfjarige Steven graven. Hij heeft een doel, een belangrijk doel. Als hij de botten van zijn oom Billy vindt, die op elfjarige leeftijd is verdwenen, zal zijn familie eindelijk rust hebben. Waarschijnlijk is Billy om het leven gebracht door een seriemoordenaar die nog vastzit. Steven is vastbesloten om de krakende kieren en stinkende wonden in zijn familie te dichten.

Moedig schrijft hij de seriemoordenaar een brief, zonder zijn identiteit kenbaar te maken. Dan begint een kat-en-muisspel tussen een wanhopige jongen en een verveelde kindermoordenaar. Een heel gevaarlijk spel met grotere consequenties dan Steven ooit had kunnen voorzien...

Details

UitgeverA.W. Bruna Uitgevers
Publicatiedatum 2 januari 2017
ISBN 9789046170960
Taal Nederlands
Speelduur 8u 39m 24s
Bestandsgrootte 476 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

"Een origineel verhaal. [...] Rusteloos land is vaak ontroerend, soms pervers, altijd meeslepend en aangrijpend. ****" (Vrij Nederland Detective & Thrillergids)

"In Stevens schrijnende hunkering naar liefde en genegenheid levert hij zichzelf uit aan een pedofiel. Een sinister gegeven dat Bauer met veel verbeeldingskracht prachtig inkleurt." (HP/De Tijd)

Over de auteur
Photo Belinda Bauer
Belinda Bauer

Belinda Bauer (1962) heeft gewerkt als journalist en scenarioschrijfster. In 1993 won ze met haar eerste scenario de Carl Foreman/Bafta Award for Young British Screenwriters. Inmiddels gebruikt ze haar filmideeën voor boeken. Haar boek Rusteloos land won de Gold Dagger Award, een uitzonderlijke prestatie voor een debuut. Daarna volgden Opgesloten, Verdiende loon en Wat dood is. In 2013 won ze voor al haar werk de CWA Dagger in the Library, en in 2014 werd haar boek Wat dood is gekozen tot ‘Crime Novel of the Year’. Belinda Bauer woont in Wales.

Toon aanbod