Luistervoorbeeld

Een verloren vriendin

Auteur Raffaella Romagnolo
Voorlezer Dieuwertje Blok
Speelduur 14u 34m 20s
€ 15,99

Beschrijving

De twee vriendinnen Giulia en Anita, geboren op dezelfde dag, groeien samen op in een Italiaans boerendorpje. Hun leven is niet gemakkelijk: ze moeten hard werken in de zijdespinnerij en verdienen maar een paar centen. En dan besluit Giulia de heuvels van Piëmont te verlaten, alleen en zonder geld, zonder afscheid te nemen. Ze vertrekt naar New York om een nieuw leven op te bouwen. Anita blijft achter in Italië, en wordt in het verwoeste Europa geconfronteerd met de waanzin van de oorlog en het fascisme.

Bijna vijftig jaar later besluit Giulia terug te keren naar haar geboortedorp. Hoe zou het leven van de mensen van wie ze hield verlopen zijn?

Details

ImprintUitgeverij Signatuur
UitgeverA.W. Bruna Uitgevers
Publicatiedatum 20 september 2019
ISBN 9789046172674
Taal Nederlands
Speelduur 14u 34m 20s
Bestandsgrootte 800 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Met name de verhaallijn van Anita Leone leest als een meeslepend epos van een tijd waarin Europa in brand stond en het uiterste gevraagd werd van het incasseringsvermogen van mannen én vrouwen. Een verloren vriendin laat zich daarbij lezen als een ode aan de plattelandsbevolking van Italië die te maken kreeg met ziekte, gebrek en geweld van veraf én dichtbij.' Conrad Berghoef, Tzum

'Het portret van twee vriendinnen en twee landen: het Italië van stakingen, fascisme en wereldoorlogen, en het Amerika van Little Italy en de American dream.' La Repubblica

Over de auteur
Photo Raffaella Romagnolo
Raffaella Romagnolo

Raffaella Romagnolo (1971) is lerares geschiedenis en Italiaans. Haar boek La figlia sbagliata werd genomineerd voor de Premio Strega 2016. Van haar nieuwste roman, Een verloren vriendin, zijn de vertaalrechten aan meerdere landen verkocht. Romagnolo woont in Piëmont, Italië.

Toon aanbod