Waarom lijken selfies niet op mij?
Waarom lijken selfies niet op mij?

Waarom lijken selfies niet op mij?

En andere relevante vragen over social media en nieuwe technologie I

Columns vol nieuwe inzichten over de rol van technologie in ons leven. Hilarisch, soms kort door de bocht, soms genuanceerd, soms absurd, soms confronterend, altijd interessant.

Serie

Auteur

Rens van der Vorst

Spreker

Rens van der Vorst

Speelduur

0 uur 38 min

€ 2,99

Beschrijving

Waarom lijken mijn selfies niet op mij? Maakt een buurtapp de buurt echt veiliger? Is Mark Zuckerberg stiekem een communist? Als het product gratis is, ben ik dan het product? Rens van der Vorst geeft in deel 1 van de serie Relevante vragen over nieuwe technologie antwoord op belangrijke technologische vragen. Want we leven meer dan ooit in een wereld vol digitale technologie. Videovergaderingen. Selfies. Big Data. Sociale media. Emoji. Netflix. Slimme barbies. Bitcoins. Kunstmatige intelligentie. Biotechnologie. Algoritmes. Spotify. Smartphones. Zelfrijdende auto’s. Dickpics. Robots. En dat is slechts een niet geheel willekeurige selectie. Relevante vragen over nieuwe technologie is hilarisch, soms kort door de bocht, soms genuanceerd, soms absurd, soms confronterend, maar altijd vol nieuwe inzichten over de rol van technologie in ons leven. Inhoud 1. Waarom wil je altijd winnen van je navigatiesysteem? 2. Is klagen via sociale media wel eerlijk? 3. Waarom lijken mijn selfies niet op mij? 3. Kan ik een voetbalvader zijn zonder WhatsApp? 4. Maakt een buurtapp de buurt echt veiliger? 5. Wat wordt het woord van het jaar in 2024? 6. Als het product gratis is, ben ik dan het product? 7. Maakt YouTube me ongenuanceerder? 8. Kun je een internetvisionair vertrouwen? 9. Wat hebben een kantoortuin en een zwemparadijs gemeen? 10. Is Fortnite voor watjes? 11. Is Mark Zuckerberg stiekem een communist? 12. Wat hebben je overleden oma en mislukte appeltaart gemeen? 13. Welk bedrijf wordt nooit start-up van het jaar? 14. Hoe is het eigenlijk met Hulk Hogan? 15. Waarom moet je toch nog goed nadenken over een url? 16. Waarom zijn kerstmanslofjes zo goedkoop?

Details

Imprint

Business Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

3 januari 2022

ISBN

9789047016298

Taal

Nederlands

Speelduur

0 uur 38 min

Bestandsgrootte

53 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Rens van der Vorst is technofilosoof bij Fontys Hogescholen. Hij runt het platform technofilosofie.com en doet onderzoek naar manieren om mensen na te laten denken over hun relatie met technologie. Daarnaast vertelt hij overal vermakelijke maar belangrijke verhalen over een wereld vol technologie en onze plaats daarin. Eerder schreef hij Appen is het nieuwe roken.

Meer auteur Rens van der Vorst Bekijk alles

Digitale gremlins

Digitale gremlins

Rens van der Vorst

€ 14,99
Gaan onze banen wel of niet verdwijnen?
€ 2,99
Waarom is de smartphone zo verslavend?
€ 2,99
Wat kun je allemaal leren van Pornhub?
€ 2,99

Meer spreker Rens van der Vorst Bekijk alles

Gaan onze banen wel of niet verdwijnen?
€ 2,99
Waarom is de smartphone zo verslavend?
€ 2,99
Wat kun je allemaal leren van Pornhub?
€ 2,99
Is Buienradar wel te vertrouwen?
€ 2,99