Luistervoorbeeld

De Hongerspelen

De wereldwijde bestseller
Auteur Suzanne Collins
Spreker Lineke Rijxman
Speelduur 10u 22m 35s
€ 19,95

Beschrijving

Katniss Everdeen woont in het twaalfde en armste district van Panem, het land dat ooit bekend stond als Noord-Amerika. Met haar moeder en haar zusje Prim leidt ze een armoedig leven, getekend door het keiharde regime van het welvarende Capitool.

Jaarlijks worden de Hongerspelen uitgevaardigd: 24 door loting aangewezen tributen, een jongen en een meisje uit elk district, gaan een strijd op leven en dood met elkaar aan. En dit jaar wordt Prim uitgekozen...

Katniss weet dat de Hongerspelen een doodvonnis voor haar jonge zusje betekenen en besluit haar plek in te nemen. Onder het oog van de hele bevolking van Panem, die de strijd als bron van vermaak volgt, begeeft ze zich in de gemanipuleerde arena. Gevangen in een meedogenloos web van bruut geweld, gemanipuleerde tv-beelden en corrupte politici komt Katniss voor de keus staan: hoe ver zal ze gaan om te overleven?

Van het boek gingen in Nederland inmiddels al meer dan 125.000 exemplaren over de toonbank. Ook de speelfilm die eerder dit jaar uitkwam was zeer succesvol en won onder andere drie MTV Movie Awards. En vanaf het najaar van 2012 is de internationale hit De Hongerspelen ook als luisterboek verkrijgbaar als integrale versie.

De Hongerspelen is een ultime luisterervaring die niemand mag missen!

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 26 oktober 2012
ISBN 9789047614111
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 13 tot 15 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 10u 22m 35s
Bestandsgrootte 371 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'De rustige en duidelijke stem van Lineke Rijxman is zeer prettig om naar te luisteren. Ze weet de juiste emoties en spanning met haar stem over te brengen, zonder ook maar een moment te overdrijven.' (Luisterboekrecensie.nl)


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Suzanne Collins

Suzanne Collins (1962) is een Amerikaanse scenarioschrijfster en auteur.

Haar meest recente werk is de nu al legendarische trilogie The Hunger Games (De Hongerspelen), waarvan in november 2010 het laatste boek (Spotgaai) in Nederland verschijnt. In de Hongerspelen-trilogie verweeft Suzanne Collins actie, avontuur, mythologie, sciencefiction, romantiek, filosofie en reality-tv met elkaar. Als basis voor deze opmerkelijke boeken dienden niet alleen de vroegere Romeinse gladiatorenspellen, maar ook de mythe van Theseus en Minotaur. Daarnaast komen issues als armoede, hongersnood, onderdrukking en de effecten van een oorlog aan bod.

Als kind leerde Suzanne van haar vader belangstelling te hebben voor alle aspecten van het leven, dus ook voor die aspecten waarmee ze zelf niet te maken had. Het was niet de bedoeling dat de Hongerspelen een trilogie zou worden, maar nadat Suzanne het eerste deel geschreven had, wist ze dat het verhaal van Katniss en Peeta nog lang niet klaar was.

Suzanne Collins hoopt met de Hongerspelen-trilogie te bereiken dat de lezers zich afvragen hoe elementen uit de boeken van invloed zijn op hun eigen leven. En hoe ze, indien nodig, iets kunnen veranderen aan de invloeden op hun leven.

Toon aanbod