Luistervoorbeeld

Henk van Ulsen leest verhalen van Louis Couperus

Auteur Louis Couperus
Voorlezer Henk van Ulsen
Speelduur 2u 10m 14s
€ 10,55

Beschrijving

Louis Couperus wordt beschoud als een van de belangrijkste schrijvers uit de canon van de Nederlandse literatuur. Rond 1910 publiceerde Couperus verschillende verhalen, reisbrieven en schetsen in Groot Nederland en in Het Vaderland. Deze werden gebundeld uitgegeven als Korte Arabesken. Op dit luisterboek worden verschillende verhalen hieruit voorgelezen door Henk van Ulsen. Tevens hoort u verhalen uit de bundel Van en over mijzelf en anderen.

De verhalen op dit luisterboek werden oorspronkelijk in 1973 uitgezonden door de NCRV.

Inhoud
1. Het verbeelde leven
2. Van een miljoen, dat Rockefeller zou kunnen verliezen
3. Imperia
4. Tragiesch Diner
5. Het Portret
6. De meisjes, die verdwenen
7. Bij Pier Pander
8. Weer eens Imperia
9. De laatste libel

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 15 juni 2013
ISBN 9789047614975
Taal Nederlands
Speelduur 2u 10m 14s
Bestandsgrootte 137 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'... Henk van Ulsen is een gelouterd Couperusvertolker en hij weet de sfeer van het Haagse milieu rond de eeuwwisseling overtuigend neer te zetten.' (Toef Jaeger, NRC Handelsblad)

Over de auteur
Photo Louis Couperus
Louis Couperus

Louis Couperus (1863-1923) is een van de grootste schrijvers uit de Nederlandse geschiedenis. Zijn klassiek geworden oeuvre geeft een meesterlijk beeld van de wereld rond 1900. Zo ook Van oude menschen, de dingen, die voorbijgaan, dat door veel critici wordt beschouwd als zijn meest volmaakte roman. In 1888 verscheen zijn roman Eline Vere als feuilleton in het dagblad Het Vaderland; hij had toen al twee dichtbundels gepubliceerd die vrijwel onopgemerkt bleven, hoewel de kwaliteit van enkele gedichten wel degelijk werd erkend.

In 1993 werd het Louis Couperus Genootschap opgericht om liefhebbers van het werk van Louis Couperus bijeen te brengen en wetenschappelijk onderzoek naar het leven en het oeuvre van de auteur te stimuleren. Het Genootschap brengt het tijdschrift Arabesken uit.

Toon aanbod