Luistervoorbeeld

Vlammen

Het tweede deel in de verslavende Hingerspelen-trilogie
Auteur Suzanne Collins
Spreker Dieuwertje Blok
Speelduur 11u 52m 12s
€ 23,95

Beschrijving

Katniss Everdeen heeft meer geluk gehad dan ze ooit had durven dromen. Samen met Peeta Mellark heeft ze de roemruchte Hongerspelen gewonnen, ook al schrijven de regels voor dat er maar één winnaar levend uit de arena komt. Sinds hun terugkeer naar District 12 wordt er gefluisterd over een opstand tegen het Capitool en door haar heldenrol in de arena is Katniss onbedoeld het boegbeeld van deze naderende revolutie geworden. Als president Snow haar persoonlijk verantwoordelijk stelt voor het temperen van de onrust, raakt Katniss verstrikt in een angstaanjagend politiek web.

Om iedereen van wie ze houdt te beschermen, moet ze de wereld ervan overtuigen dat haar gedeelde overwinning geen daad van rebellie maar de ware liefde voor Peeta was. Maar Katniss beseft niet alleen dat haar hart eigenlijk aan iemand anders toebehoort, ze begint ook te twijfelen of ze het vuur van de revolutie eigenlijk wel wil doven...

Vlammen is het zinderende vervolg op De Hongerspelen.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 23 november 2013
ISBN 9789047616962
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 13 tot 15 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 11u 52m 12s
Bestandsgrootte 475 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Heel veel spanning en actie, drama en liefde' (Bruna.nl)

'Razend spannend' (VPRO Gids)


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Suzanne Collins

Suzanne Collins (1962) is een Amerikaanse scenarioschrijfster en auteur.

Haar meest recente werk is de nu al legendarische trilogie The Hunger Games (De Hongerspelen), waarvan in november 2010 het laatste boek (Spotgaai) in Nederland verschijnt. In de Hongerspelen-trilogie verweeft Suzanne Collins actie, avontuur, mythologie, sciencefiction, romantiek, filosofie en reality-tv met elkaar. Als basis voor deze opmerkelijke boeken dienden niet alleen de vroegere Romeinse gladiatorenspellen, maar ook de mythe van Theseus en Minotaur. Daarnaast komen issues als armoede, hongersnood, onderdrukking en de effecten van een oorlog aan bod.

Als kind leerde Suzanne van haar vader belangstelling te hebben voor alle aspecten van het leven, dus ook voor die aspecten waarmee ze zelf niet te maken had. Het was niet de bedoeling dat de Hongerspelen een trilogie zou worden, maar nadat Suzanne het eerste deel geschreven had, wist ze dat het verhaal van Katniss en Peeta nog lang niet klaar was.

Suzanne Collins hoopt met de Hongerspelen-trilogie te bereiken dat de lezers zich afvragen hoe elementen uit de boeken van invloed zijn op hun eigen leven. En hoe ze, indien nodig, iets kunnen veranderen aan de invloeden op hun leven.

Toon aanbod