Luistervoorbeeld

Je bent Super... Jan!

Een heus hoorspel met o.a. Jeroen Kramer, Nienke de la Rive Box, Dieuwertje Blok, Job Schuring, Gwen Eckhaus en Harmen van Straaten
Auteur Harmen van Straaten
Spreker Jeroen Kramer, Nienke de la Rive Box, Gwen Eckhaus, Dieuwertje Blok, Job Schuring, Harmen van Straaten, Mascha de Vries, Rene Hollaers, Adrienne Hak, Floor Minnaert
Speelduur 1u 13m 17s
€ 4,99

Beschrijving

Jans ouders zijn verdwenen. Zomaar. Hoe dat kon gebeuren? Misschien wel door een mislukte goocheltruc van meneer Stromboli. In elk geval zit Jan nu behoorlijk in de problemen. Het ministerie van Alleenstaande en In de Steek Gelaten Kinderen heeft bepaald dat hij naar een kostschool moet. Uitgerekend naar internaat IJsendoorn, waar iedereen doodsbang rondloopt. Voor de pestkop Sebus Archibald natuurlijk. Voor de vreselijke mevrouw De Beuker. En niet te vergeten voor de geest van IJsendoorn.

De situatie lijkt wanhopig. Maar niet voor Super Jan! Hoewel. Is Super Jan er nog wel? Of is er alleen Jan? Heeft hij zijn superkrachten nog wel?

Volop ingrediënten waar een auteur als Harmen van Straaten een schitterend fantasievol en grappig verhaal van kan maken.

Speciaal voor de Kinderboekenweek 2013 schreef Harmen van Straaten het Kinderboekenweekgeschenk Je bent super...Jan! Op dit luisterboek hoor je een wervelende hoorspelversie van dit spannende verhaal. Met een rijke soundscape (zoals dat heet), en met wel tien verschillende stemmen, geluidseffecten en muziek.

Cast
Verteller: Harmen van Straaten
Nieuwslezer: Dieuwertje Blok
Jan, Napoleon, De trol: Jeroen Kramer
Meneer Stromboli, Neus: Job Schuring
Mevrouw Stromboli, Octopus, Mevrouw de Beuker: Nienke de la Rive Box
Moeder van Jan: Mascha de Vries
Vader van Jan, Spriet: Rene Hollaers
Mevrouw Speldenkussen, Mevrouw Sabloniere: Gwen Echkhaus
Sebus Archibald: Adrienne Hak
Bolle: Floor Minnaert

Script: Gwen Eckhaus
Muziek en geluidseffecten: Floor Minnaert

Inhoud
1. Proloog
2. Het gevonden voorwerp
3. De wedstrijd
4. Stromboli
5. Op zee
6. Juffrouw Speldenkussen
7. Paniek op zee
8. Vaarwel
9. IJsendoorn
10. De slaapzaal
11. Vies eten
12. De vallende ster
13. Wind toveren
14. Spook
15. Een groen veertje
16. Nog één keer
17. Wensen
18. De geestenval
19. Slaapwandelen
20. Hagedissen
21. Inspectie
22. Krantenberichten
23. De brief
24. Verdacht
25. De geest komt langs
26. Verzonnen?
27. Het plan van Jan
28. Het schip
29. Niet bang
30. De uitnodiging
31. Gered
32. Verstoppen
33. Daar komen ze
34. Goed nieuws
35. Weer gewoon

Details

ImprintUitgeverij Rubinstein
UitgeverRubinstein Publishing BV
Publicatiedatum 19 mei 2014
ISBN 9789047618324
Taal Nederlands
Soort audioVoordracht (hoorspel, theater, cabaret)
Speelduur 1u 13m 17s
Bestandsgrootte 69 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Harmen van Straaten

Harmen van Straaten (1961) heeft zo’n 400 boeken geïllustreerd voor uitgevers in Nederland en in het buitenland. Hij maakt animatiefilmpjes, onder meer voor het programma Sesamstraat. Hij tekent vaak met aquarel; de contouren zijn dikwijls met pen of potlood gemaakt. Soms ook zijn de illustraties geheel met pen gemaakt. Zijn stijl is los en humoristisch.

Voor een aantal prentenboeken schreef hij zelf de tekst, bijvoorbeeld De liefste kusjes zijn voor jou (2001), Tim en de boot naar Timboektoe (2002), gevolgd door nog meer delen over Tim, en Ik heb van jou gedroomd vannacht (2002). Ook Eend en zijn vrienden Egel, Pad en Otter zijn inmiddels bekende kinderboekfiguren. Fien telt voor tien! (2004) is een bundel voorleesverhalen voor kleuters. Voor weer iets ouder is Het geheim van de smokkelbende (2005), dat verscheen in de serie ‘Het geheim’ van uitgeverij Leopold. Voor kinderen vanaf ca. 10 jaar is de serie detectives Kees & Ko detectivebureau, waarvan het eerste deel in 2006 verscheen. In 2003 verscheen zijn eerste (en tot nu toe enige) jeugdroman: Wonderland.

Van Straaten illustreerde onder meer veel boeken van Selma Noort, Vivian den Hollander, Anton van der Kolk en Marc de Bel. Ook illustreerde hij de herdrukken van de boeken over Saskia en Jeroen, over Lotje en over Erstjan en Snabbeltje van Jaap ter Haar en de serie ‘De Kameleon junior’ van Fred Diks.

Harmen van Straaten is een aantal keer bekroond voor zijn werk. In 2002 werd hem de grootste internationale prijs voor illustratoren toegekend: een Gouden Appel, voor Een opa om nooit te vergeten van Bette Westera.

Toon aanbod