Luistervoorbeeld

De beste Karlsson van de wereld

Auteur Astrid Lindgren
Spreker Jeroen Kramer
Speelduur 3u 30m
€ 9,99

Beschrijving

Erik maakt zich zorgen over Karlsson, dat malle dikke mannetje dat kan vliegen en achter de schoorsteen op het dak van Erik woont, want er is een beloning uitgeloofd voor wie hem kan vangen. Deel drie van de gekke, leuke Karlsson-reeks.

Details

ImprintUitgeverij Rubinstein
UitgeverRubinstein
Publicatiedatum 29 oktober 2020
ISBN 9789047629825
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 3u 30m
Bestandsgrootte 156 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Astrid Lindgren

Astrid Lindgren-Ericsson (1907–2002) was een Zweeds schrijfster van kinderboeken. Haar eerste boek werd uitgegeven in 1944, Britt-Mari opent haar hart. In hetzelfde jaar bedacht ze haar beroemdste karakter, Pippi Langkous, met haar rode haar en sproeten het sterkste meisje ter wereld. Ze bedacht het in eerste instantie voor haar dochter Karin toen zij ziek was. Het boek werd uitgebracht in 1947 en werd een groot succes in de hele wereld.

De boeken van Astrid Lindgren werden vertaald in zo'n tachtig talen en er zijn er meer dan 120 miljoen van verkocht. Daarnaast zijn er ongeveer 50 films gebaseerd op haar boeken. In Nederland kreeg ze driemaal de Zilveren Griffel, ondermeer voor Lotta uit de Kabaalstraat.

Astrid Lindgren trok wereldwijd de aandacht met haar boek De gebroeders Leeuwenhart. Hiervoor werd zij onderscheiden met de vredesprijs.

Toon aanbod