De hartsvriendin
De hartsvriendin

De hartsvriendin

Een zedenschets van het huisvrouwenbestaan anno nu

Auteur

Heleen van Royen

Spreker

Marieke de Kruijff

Speelduur

9 uur 13 min

€ 9,99

Beschrijving

'Heleen van Royen doet in De hartsvriendin wat Brigitte Kaandorp doet in haar cabaretvoorstellingen en wat Sylvia Witteman doet in haar Volkskrant-columns. De roman is een zedenschets van het huisvrouwenbestaan anno nu, waarin aardig wat te lachen valt, grimlachen dan, om de sneuheid der dingen. Je zou kunnen stellen dat Van Royen een inktzwart, ironisch wereldbeeld schetst. De Nederlandse huisvrouw ziet oprecht redding in die zogenaamde daadkracht, in diëten en dildo's, maar De hartsvriendin toont er de vruchteloosheid van' - NRC HANDELSBLAD

Yvonne de Graaf is gelukkig getrouwd met haar jeugdliefde Maarten, heeft twee tienerkinderen en een vrijwilligersbaan bij de Vogelopvang. Op Facebook heeft ze 34 vrienden, maar in werkelijkheid beschouwt ze Mona als haar enige en beste vriendin. Wanneer Mona het op Yvonne's veertigste verjaardag laat afweten én ze een wel heel opmerkelijk cadeau krijgt van haar kinderen, verandert de zachtaardige Yvonne in een vrouw die niet langer met zich laat sollen.

HELEEN VAN ROYEN (1965) debuteerde in 2000 met De gelukkige huisvrouw, waarvan meer dan 600.000 exemplaren werden verkocht en dat in 2010 zeer succesvol werd verfilmd. Ook Godin van de jacht, De ontsnapping en De mannentester werden bestsellers. De ontsnapping werd verfilmd met Isa Hoes in de hoofdrol. De hartsvriendin is haar vijfde roman. Voor deze nieuwe editie herschreef Heleen het einde.

Details

Imprint

Overamstel Uitgevers

Uitgever

Overamstel Uitgevers

Publicatiedatum

27 augustus 2018

ISBN

9789048847556

Taal

Nederlands

Speelduur

9 uur 13 min

Bestandsgrootte

253 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Heleen van Royen (1965) debuteerde in 2000 met De gelukkige huisvrouw, waarvan meer dan 500.000 exemplaren werden verkocht. Er werden twee lovend ontvangen theaterstukken van gemaakt en de verfilming in 2010 trok meer dan een half miljoen bioscoopbezoekers. Haar tweede boek, Godin van de jacht, veroverde meteen na verschijning de bestsellerlijsten en was de best verkochte Nederlandse roman van 2003. In 2006 verscheen De ontsnapping, dat genomineerd werd voor de NS Publieksprijs. Een jaar later publiceerde Heleen samen met Marlies Dekkers het boek STOUT. In 2008 kwam haar roman De mannentester binnen op nummer 1 van de bestsellerlijsten. De hartsvriendin is haar vijfde roman.

Meer auteur Heleen van Royen Bekijk alles

Juice
1.0

Juice

Heleen van Royen

€ 12,99
Moeder, dochter, minnares

Moeder, dochter, minnares

Heleen van Royen

€ 12,99
Sexdagboek

Sexdagboek

Heleen van Royen

€ 12,99
De mannentester

De mannentester

Heleen van Royen

€ 9,99

Meer spreker Marieke de Kruijff Bekijk alles

Zonder angst

Zonder angst

Lisa Gardner

€ 9,99
De expat

De expat

Patricia Snel

€ 9,99
Under cover

Under cover

Sandrine Jolie

€ 12,50