Lichter dan ik
Lichter dan ik

Lichter dan ik

Ontroerende, historische roman over eigenwaarde, identiteit en moederschap

Auteur

Dido Michielsen

Spreker

Dido Michielsen

Speelduur

8 uur 28 min

€ 12,99

Beschrijving

Java, 1850. Isah is de dochter van de kleermaakster van de sultan en groeit op in de gesloten gemeenschap van de Kraton, het vorstenverblijf in Djokja. Haar levensloop in de traditionele standenmaatschappij lijkt daarmee vast te staan. Maar Isah is eigenzinnig en loopt weg van huis. Ze wordt huishoudster én minnares van een Hollandse officier en schenkt hem twee dochters. Wanneer hij hen verlaat, moet ze grote offers brengen om haar kinderen in de snel veranderende kolonie te zien opgroeien. Uiteindelijk beseft Isah dat ze haar Javaanse afkomst niet kan en wil verloochenen.

Lichter dan ik is het aangrijpende verhaal van een jonge vrouw die wordt gedwongen alles op te geven voor haar kinderen, die door hun gemengd bloed meer status hebben dan zijzelf. In deze historische roman worden de Nederlandse overheersing en de gevolgen daarvan door haar ogen gezien.

Details

Imprint

Hollands Diep

Uitgever

Overamstel Uitgevers

Publicatiedatum

4 oktober 2019

ISBN

9789048851157

Taal

Nederlands

Speelduur

8 uur 28 min

Bestandsgrootte

699 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Dido Michielsen liet zich voor haar romandebuut Lichter dan ik inspireren door het leven van haar betovergrootmoeder. Het boek werd bejubeld door de pers, won de Boekhandelsprijs 2020 en werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. Van haar debuut zijn al meer dan 100.000 exemplaren verkocht.

Meer auteur Dido Michielsen Bekijk alles

Engel en kinnari

Engel en kinnari

Dido Michielsen

€ 12,99

Meer spreker Dido Michielsen Bekijk alles

Engel en kinnari

Engel en kinnari

Dido Michielsen

€ 12,99