Engel en kinnari
Engel en kinnari

Engel en kinnari

Een historische roman over gevangen zijn tussen twee werelden.

Auteur

Dido Michielsen

Spreker

Dido Michielsen

Speelduur

8 uur 11 min

€ 12,99

Beschrijving

Java, 1895. Als pleegkind is Louisa op haar dertiende uitgehuwelijkt. Ze verlangt ernaar te weten wie haar biologische moeder is, maar haar omgeving beweert dat haar afkomst er niet toe doet. Waarschijnlijk was haar moeder een njai, de concubine van een Hollander, iemand die je maar beter dood kunt zwijgen. Louisa mag van geluk spreken, als erkende Indo-Europese behoort ze tot de koloniale bovenlaag van Nederlands-Indië. Wanneer ze in de spiegel kijkt, ziet ze echter iets heel anders.

Door veel te lezen probeert Louisa te ontsnappen aan haar huisvrouwenbestaan in Buitenzorg. Haar vriendschap met een buurvrouw van Chinese afkomst en diens Javaanse secretaris - twee buitenstaanders op wie de Europese gemeenschap neerkijkt - geeft haar de vleugels van de kinnari, de mythische liefdesgodin. Eindelijk durft ze haar eigen keuzes te maken.

Toch beslist het lot anders en Louisa vindt zichzelf terug als de verzorgster van haar zieke man en haar pleegmoeder. Ook al noemen ze haar een engel, haar vleugels is ze kwijt. Ze gaat alsnog op zoek naar haar moeder om te ontdekken wie zijzelf nu eigenlijk is: een westerse engel of een oosterse kinnari.

Details

Imprint

Hollands Diep

Uitgever

Overamstel Uitgevers

Publicatiedatum

22 november 2022

ISBN

9789048859238

Taal

Nederlands

Speelduur

8 uur 11 min

Bestandsgrootte

675 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Dido Michielsen liet zich voor haar romandebuut Lichter dan ik inspireren door het leven van haar betovergrootmoeder. Het boek werd bejubeld door de pers, won de Boekhandelsprijs 2020 en werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. Van haar debuut zijn al meer dan 100.000 exemplaren verkocht.

Meer auteur Dido Michielsen Bekijk alles

Lichter dan ik

Lichter dan ik

Dido Michielsen

€ 12,99

Meer spreker Dido Michielsen Bekijk alles

Lichter dan ik

Lichter dan ik

Dido Michielsen

€ 12,99