Moederland
Moederland

Moederland

Milouska Meulens brengt verschillende culturen en tijden, Nederland en Curaçao, tot leven en legt trefzeker maar subtiel steeds de vinger op de zere plek.

Auteur

Milouska Meulens

Spreker

Milouska Meulens

Speelduur

6 uur 50 min

€ 14,99

Beschrijving

'Een prachtig verhaal waarin Milouska verschillende culturen en tijden, Nederland en Curaçao, tot leven brengt.' Naober

 

In prachtige, wervelende taal brengt Milouska Meulens verschillende culturen en tijden, Nederland en Curaçao, tot leven en legt ze trefzeker maar subtiel steeds de vinger op de zere plek

Wanneer op Hemelvaartsdag 2017 haar vader overlijdt, belandt Milouska Meulens in een depressie. De daaropvolgende jaren strandt haar tweede huwelijk en raakt ze haar baan kwijt. Als ook nog de pandemie toeslaat, besluit ze haar kinderen bij hun vader te laten en naar haar moeder te gaan. Ze kan niet meer.

Bij haar moeder mag ze schuilen, zonder schaamte voor het Grote Falen. Haar moeder, die een onbarmhartig verleden meetorst. Haar moeder, van wie ze leerde om zich groot te houden. 'Laat ze nooit je pijn zien, Uka,' zei ze altijd, 'dan kunnen ze niet van je winnen.' Haar moeder, die gebleven was toen haar vader het gezin in de steek liet en terugging naar Curaçao. Haar moeder, die voor het eerst echt in staat is om voor haar kind te zorgen.

Moederland is de zoektocht van een vrouw die alles kwijt is en die in de donkerste periode van haar leven wil weten wie ze echt is en waar ze thuis is: vaderland of moederland? Die vragen kan Meulens alleen beantwoorden als ze weet waar ze vandaan komt, waar haar moeder en vader vandaan komen, als ze stopt met vluchten, eindelijk de façade afbreekt en de schaamte trotseert. Met de antwoorden die ze vindt, begint het herstel.

Over Moederland

' Moederland is een rauwe, liefdevolle vertelling over afscheid nemen van een ontbrekend thuis en houvast vinden in chaos. Met chirurgische precisie schrijft Milouska Meulens over het teder doorknippen van het wurgkoord van de loyaliteit – waarna er eenzaamheid volgt, maar óók liefde en dankbaarheid. Tot deze hyperpersoonlijke maar universele thematiek zullen velen zich kunnen verhouden. Iedereen moet dit lezen.' Erik Jan Harmens

'Een prachtig boek. Het is zo eerlijk geschreven, zo vol liefde, poëtisch en open. Milouska Meulens heeft me met dit boek geraakt. Ik hou van haar helderheid, haar kracht en haar moed om echt te delen en kwetsbaar te zijn.' Romana Vrede

Details

Imprint

J.M. Meulenhoff

Uitgever

Meulenhoff Boekerij B.V.

Publicatiedatum

28 mei 2024

ISBN

9789052867854

Taal

Nederlands

Speelduur

6 uur 50 min

Bestandsgrootte

567 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Milouska Meulens werd geboren op Curaçao en verhuisde op vijfjarige leeftijd naar Nederland. Ze studeerde aan de School voor Journalistiek in Utrecht, werkte op Curaçao bij diverse media en werd daarna redacteur bij het televisieprogramma Zembla. Ze werkte als presentator voor onder meer NOS, BNNVARA en VPRO. In 2006 was Milouska de mol in het programma Wie is de Mol?. Tegenwoordig presenteert ze De Nacht Is ZWART op NPO Radio 1 en heeft ze een maandelijkse column in de JAN. Milouska Meulens is de auteur van drie kinderboeken Elin (2021), Mondi (2022) en Er was ook eens (november 2023).

Meer auteur Milouska Meulens Bekijk alles

Mondi

Mondi

Milouska Meulens

€ 10,99
Elin

Elin

Milouska Meulens

€ 10,99

Meer spreker Milouska Meulens Bekijk alles

Het leven loslaten

Het leven loslaten

Cathelijne Verboeket-Crul

€ 13,99
Mondi

Mondi

Milouska Meulens

€ 10,99
Elin

Elin

Milouska Meulens

€ 10,99