Luistervoorbeeld

Loslaten

Auteur Ulrike Hartung
Voorlezer Ulrike Hartung
Speelduur 40m 20s
€ 8,25

Beschrijving

Je komt thuis en je wilt de alledaagse drukte achter je laten. Maar je dag echt los laten lijkt niet altijd even gemakkelijk. Loslaten is van het allergrootste belang om werkelijk te kunnen ontspannen. Los laten is het tegenovergestelde van vasthouden. Wat je hebt ken je. Onbewust houden we liever vast dan dat we loslaten, zelfs als dat wat we vasthouden negatief is. Loslaten van datgene wat vast zit zorgt voor ruimte. Vanuit ruimte creëren we weer nieuwe mogelijkheden.

Je laat stressvolle momenten, negatieve emoties, hetgeen wat te veel voor je was vandaag of in het verleden, helemaal los via de weg van progressieve relaxatie (toenemende spierontspanning). Hierdoor ervaar je het verschil tussen spanning en ontspanning optimaal.

Een ander intens moment om ruimte te scheppen, een gedachte of gevoel los te laten, ervaar je via de weg van visualisatie en autogene training. Hier ontdek je de kracht van een oeroud essentieel ritme, het ritme van de ademhaling. Je komt tot diepe rust om werkelijk los te kunnen laten.

Inhoud
1. Thuiskomen
2. Op het strand
3. Even rustig zitten

Details

UitgeverGVMedia
Publicatiedatum 9 augustus 2014
ISBN 9789055992843
Taal Nederlands
Speelduur 40m 20s
Bestandsgrootte 46 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Ulrike Hartung
Ulrike Hartung

Ulrike Hartung (1965) is Mensendieck therapeute en heeft al ruim 15 jaar ervaring met ontspanningstechnieken. Zij heeft in de loop der jaren haar eigen ontspanningsoefeningen ontwikkeld waardoor je op emotioneel en fysiek niveau heerlijk ontspant en ruimte maakt om echt los te kunnen laten.

Toon aanbod